Ezekkel a növényekkel varázsolhatsz egzotikus hangulatot otthonodba

Áraszd el lakásodat a legkülönfélébb egzotikus növényekkel, amelyek még télvíz idején is a nyár és az önfeledt koktélozás hangulatát hozzák el otthonodba.

Szimbiózisban a bonsai-jal

Egy bonsai gondozása sokkal többet jelent egy átlag növény életben tartásánál: mivel igen kényes jószágról van szó, rengeteg odafigyelést és türelmet igényel, hogy az aprócska fa valóban otthon érezze magát nálunk. De ha jól csináljuk, igazi kapcsolat alakul ki köztünk és a növény között.

Bonsai
Kép forrása: Pixabay

Ehhez azonban pontosan tisztában kell lennünk a bonsai fény- és hőigényével, vagy hogy mennyi víz lesz optimális a számára. A törpefánk rendszeres metszése elmaradhatatlan, így ehhez szerezzünk be egy erre a célra alkalmas ollót. Vannak könnyebben tartható bonsai-ok, így kezdőként érdemes ezek közül beszereznünk egyet magunknak. És ha nagyon belejöttünk a gondozásába, akár egy üdítő zen sarkot is építhetünk köré.

A színpompás flamingóvirág

Trópusi esőerdők fülledt hangulatát hozza el otthonunkba a flamingóvirág, ez a kecses, de mégis karakteres növény. Egész évben tündöklő színfoltja lesz lakásunknak, ha odafigyelünk néhány apróságra.

Flamingovirag
Kép forrása: Pixabay

Származását tekintve könnyen kitalálhatjuk, hogy a flamingóvirág leginkább a meleg, párás szobában érzi jól magát – azonban a pangó vizet nem állhatja. A fényigénye évszaktól függően változhat, így célszerű ehhez alkalmazkodva mindig egy kedvező helyet találnunk növényünk számára.

Saját egzotikus virágsarkunk létrehozásához további útmutatót a disznovenyek.hu cikkében találsz.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk