Ezeket a színeket kerüld el

Nézd meg a következő színeket, amelyeket szakértők szerint el kéne kerülnöd. Nehogy később megbánd, hogy ilyenre festetted a falat vagy a bútorokat.

Megfelelő színt választani a ház különböző részeihez nehéz feladat. Ráadásul bizonyos színek növelhetik vagy csökkenthetik otthonod értékét.

Pasztell árnyalatok

A babakék és az évezredes cukorkarózsaszín kedves és megnyugtató, de nem mutatnak jól a ház elülső részein. “A finomság nagyon fontos, függetlenül attól, hogy otthonod a piacon van-e vagy sem” – mondja Leneiva Head lakberendező. A cél az, hogy szívesen legyél otthon.” És ne felejtsd el a bejárati ajtót. Ez a legfontosabb része az első benyomásnak.

Hangos és merész színek

Hé, ez a te házad, és ha vérvörösre, a konyhai tököt pedig narancsra akarod festeni, hajrá. De az ingatlanügynökök inkább semleges színekbe merítenék az ecseteiket. “Ennek oka az, hogy az ingatlanközvetítők és a házukat árulók is semleges színeket használnak – ezek nagyobb közönséget vonzanak” – mondja Parks. A tapétát sem javasolja. Kevés az esély, hogy a vevőknek tetszeni fog, és a legtöbb vásárló óriási költségekbe veri magát, hogy szerezzen egy szakembert, aki eltávolítja.

Piros és sárga

A népszerű ingatlanfejlesztési műsor, a Property Brothers: Adás-vétel című epizódjában a duó – Jonathan és Drew Scott – megjegyezte, hogy két olyan szín létezik, amelyet soha nem szabad a belső falak festésére használni: vörös és sárga. Ragaszkodj a melegebb, semleges tónusokhoz, például a szürkékhez és a kékekhez.

Meleg fehér

Bármely meleg alaphangú fehér fanyar lehet, főleg rossz megvilágításban. Kerüld el, hogy kórház-szerű legyen a szoba.

Bézs

A semleges színek, amelyek segíthetnek a ház eladásában, néha balul is elsülhetnek. Kerüld a sárgás, zöldes bézs vagy khaki színt, amelyek senkire sem vetnek hízelgő fényt. Ha szép semlegesre vágysz, vegyél fontolóra valami olyat, mint egy elfogadható szürke, amely ügyesen ötvözi a „taupe” és a szürke közötti vonalat.

Zöld

Ismét azok az alattomos sárga felhangok. A halvány zöldek néha betegszobának mutatják magukat, vagy elsápasztják kedvenc arcainkat. Ahelyett, hogy aggódnál a világos zöldek menta vagy zsályaszerű tulajdonságai miatt, fontold meg az egyik legújabb trend meglovaglását, amely a modern és a régi stílusú otthonokban egyaránt hízelgőnek tűnik: a vadászzöld. Távolítsd el a barnább árnyalatokat, és válassz valami olyat, mint a mély, merész krómzöld.

Rózsaszín

A rózsaszín nagy küzdelem lehet. Túl világos, és nagyon édes. De a jelenlegi rózsaszín trend inkább a természetesebb, szolidabb árnyalatoknak kedvez, szóval lehet, a jövőben neked is meg kell találnod az ideális változatot, ami kifinomult, nem ordít és éppen elég mély.

Rézvörös

Egy nemrégiben megjelent festékelemzés megvizsgálta a legjobb színeket a ház különböző részeinek kifestésére, és megállapította, hogy a téglavörösre, terrakottára vagy rézvörösre festett konyhákat átlagosan akár egy millió forinttal olcsóbban lehet eladni, mint más házakkal. Próbálj inkább fehéret a konyhában. Mivel a legtöbb ember a konyhában kezdi napjait, a fehér energiával tölti el a helyiséget.

Képek forrása: pexels.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Amiről mindenképp beszélni szükséges egy kapcsolatban