Barion Pixel Az elegáns, art deco stílusú fürdőszoba jellegzetességei (X) – Coloré

Az elegáns, art deco stílusú fürdőszoba jellegzetességei (X)

2023. 11. 13.

A modern lakások nagy méretű fürdőszobái fokozott szabadságot nyújtanak, amikor a berendezésre kerül sor, mind a stílusok, mind pedig a szaniterek, bútorok tekintetében, hiszen a nagyobb terület lehetőséget biztosít elegáns, intim tér kialakítására.

A letisztult, minimalista trendek mellett sokan hódolnak a múlt századi modernizmus jellegzetes stílusának, az art decónak, amely elegáns, modern és klasszikus is egyben, így a mai igényeknek is maximálisan megfelel. Nagyszerű választás azok számára, akik egyedi fürdőszobai stílusra vágynak, és az igényességet, a nagyvilági megjelenést helyezik előtérbe a fürdőszoba kialakításánál.

A Zuhanykabin.hu nívós burkolatai között találhatsz az art deco dizájnnak megfelelő különleges darabokat. Mi jellemzi, és milyen jellegzetes vonásai vannak az art deco fürdőszobáknak?

Miért szeretjük az art decót?

Luxus, sikk és csillogás. Így jellemezhető leginkább az art deco, amelyet a korai Hollywood csillogása, valamint a keleti, afrikai és egyiptomi egzotikus hatások inspiráltak. Az 1920-30-as években a modernizmus úttörője volt, merész színeket, jellegzetes íveket és geometriai mintákat használt, továbbá kiváló minőség és pazar anyagok jellemezték.

Szemet gyönyörködtető színek, minták és formák, elsőre talán furcsa, nem szokványos megoldások adják a stílus lényegét. A kockás padlóburkolat messze a korszak legikonikusabb dizájnja, és nagyszerű kiegészítője ma is bármely fürdőszobának.

Panorama Furdoszoba

De a fények, így a tükrök, valamint a tükröződő felületek és anyagok, például a rozsdamentes acél, az ezüst, a króm, a márvány, a jellegzetes geometrikus csempék, a sárgaréz és az ébenfa használata is a jellegzetessége volt, ahogy egy kristálycsillár, egy díszes, szabadonálló kád sem volt szokatlan eleme az art deco fürdőszobáknak.

Elegancia a modern otthonokban

Egy luxust és eleganciát tükröző art deco ihlette fürdőszoba valószínűleg soha nem megy ki a divatból, mivel nagyon sokoldalú, és a hagyományos és modern elemeket keveri.

Nívós szaniterekkel, ezüst, króm és fekete, valamint merész, szimmetrikus, íves vagy stilizált geometriai formákat és vonalakat tartalmazó kiegészítőkkel megteremtheted a stílus lényegét. A monokróm, fekete-fehér csempék és a stílusnak megfelelő színű – fekete, arany, bordó, smaragdzöld és tengerészkék – valamint a mintás tapéták eleganciát kölcsönöznek a fürdőszobának.

Egy hely, ahol kellemesen töltheted az időt

A fürdőszobák az otthonok intim terei, amelyek helyet adnak a kikapcsolódásnak, ahol időt tölthetünk magunkban. Az aranykorban váltak olyan hellyé, ahol az emberek időt akartak tölteni, ahol biztosított volt a magánélet, ahol hosszasan lehetett készülődni a fontos eseményekre.

Ez ma is igényünk, így igyekszünk a fürdőszobákat úgy alakítani, hogy amellett, hogy funkcionálisan megfeleljenek, esztétikailag is hívogatóak legyenek, így a szállodai stílusú fürdőszobák trendje hódít.

Az art deco dizájn tökéletes választás, ugyanis időtlen eleganciát és modern megjelenést kölcsönöz a fürdőszobáknak.