Barion Pixel A tökéletes karácsonyi dekoráció alapjai (X) – Coloré

A tökéletes karácsonyi dekoráció alapjai (X)

2023. 10. 25.

A sokak által várt ünnep nem csak az ajándékozásról és a közös időtöltésről szól, ilyenkor fontos szerep jut a dekorálásnak is. A csodálatos fényfüzérek, a karácsonyi gömbök, a fenyődíszek és az adventi koszorú mind lényeges elemei a szeretet ünnepének.

Hogyan kezdjünk neki a díszítésnek? Melyek az elengedhetetlen kiegészítők, hogy valóban meghitté varázsoljuk otthonunkat? Hozunk néhány tippet az alábbiakban.

Ünnepi díszlet otthonunkban

A Deconline.hu oldaláról karácsonyi dekoráció is beszerezhető, méghozzá bőséges felhozatalból válogathatunk: dekorelemek, karácsonyfadíszek, világító testek, fényfüzérek, adventi naptár, figurák, hógömbök, matricák és még sorolhatnánk.

Ahhoz, hogy valóban megteremtsük az ünnepi hangulatot és meghittebbé varázsoljuk az egész otthonunkat, fontos lépésenként haladnunk a dekorálással. Így biztosak lehetünk abban, hogy semmi sem kerüli el a figyelmünket. Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor szenteste jut eszünkbe, hogy elfelejtettük felfűzni a korlátra a jégcsap fényfüzért.

Kezdjük a legelején! Először is azt határozzuk meg, hogy milyen színek domináljanak a lakásban, a fő motívum mégiscsak a fenyőfa, ha tehát a karácsonyi gömbök és fenyődíszek árnyalatát kiválasztottuk, jóval könnyebb ehhez igazítani a többi kiegészítőt.

Melyik helyiségeket díszítenénk? Ez szintén lényeges kérdés, ugyanis eszerint választhatjuk meg a termékeket, ha például az ablakaink adta lehetőséget is kihasználnánk, ne felejtsük el a matricákat, mécseseket és gyertyatartókat sem.

Visszafogott ünnepi dekorációt szeretnénk vagy mesebeli tájat idéző otthont? Minden rendelkezésünkre állhat, bármelyik verziót szeretnénk megvalósítani.

Kihagyhatatlan elemek

A karácsony természetesen az együtt töltött időről, a meghitt beszélgetésekről szól, azonban sokat tehetünk azért, hogy még különlegesebb környezetben ünnepelhessük meg az év legszebb napjait.

Nem hiányozhat néhány LED-es égősor beltérre, például a lépcső korlátján felfuttatva vagy a karácsonyfán, ahogyan a kisebb világító tárgyak és a betlehem is szerves részét képezi az ünnepnek. Ne feledjük a fenyődíszeket sem, dönthetünk a szolid, minimalista stílus mellett, de egy-egy értékesebb festett üveggömb is helyet kaphat.

Ne csak a fenyőt öltöztessük ünnepi köntösbe, hanem az étkezőasztalt és a külteret is. Ahogyan az adventi koszorú is központi szerepet tölt be a legtöbb család életében, úgy az egészen apró kellékek is rengeteget számítanak, például az ablakdíszek, rénszarvasos szalvéták, felakasztható figurák.

Kültéri fényforrások

Amint végeztünk a belső tér dekorálásával, következhet a külső környezetünk felturbózása. Ehhez kínálnak tökéletes megoldást a kültéri fényfüzérek és a fákra helyezhető LED-es fényfüggönyök.

Egyedül rajtunk áll, hogy mennyire szeretnénk kicsinosítani otthonunkat.