Barion Pixel A napvitorlák újabb generációja, a mozgatható árnyékoló (X) – Coloré

A napvitorlák újabb generációja, a mozgatható árnyékoló (X)

2024. 01. 16.

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert a különböző napvitorlák, így már nemcsak magánházaknál láthatjuk a légies árnyékoló szerkezeteket, hanem közösségi tereken, játszótereken, strandokon és vendéglátóhelyek teraszain is.

A klasszikus napvitorlák mellett pedig megjelentek a manuálisan vagy motorosan mozgatható, vagyis feltekerhető változatok is, amelyek ideális megoldást kínálnak a nagyobb területek árnyékolására. De mi teszi a napvitorlákat ennyire kedveltté? Milyen előnyei vannak az alkalmazásuknak? Cikkünkben áttekintjük az egyes típusokat, hogy megtaláld a teraszra a legjobb napvitorla megoldást!

Változatos kültéri árnyékolók

Ma már mindenki találhat számára megfelelő, megfizethető árnyékoló szerkezetet, ha az ablaka, terasza, a gépkocsibeálló, a homokozó, a medence vagy más szabadtéri helyszín nap elleni védelmére keres megoldást. A Napvitorla webshop által kínált professzionális árnyékolók rengeteg színben és méretben, kedvező áron elérhetők, így biztosan találsz közülük az elképzeléseidnek megfelelő modellt.

A három- és négyszög formájú vitorlák nemcsak nagy területek, de akár egy kör alakú terület lefedésére is alkalmasak, ugyanis kreatívan egymás mellé sorolhatók. A sokféle színnek köszönhetően díszítő funkciójuk is használható, egyedi mintázatok készíthetőek belőlük. Modern terekbe nagyszerűek egyszerű vonalvezetésük, légies megjelenésük okán.

Fix és mozgatható változatban is

A napvitorlákat sokan szeretik nem csupán egyszerű telepíthetőségük, de állíthatóságuk miatt is, ugyanis a sarkok leeresztésével az alacsonyan álló nap ellen is védelmet nyújtanak. Még kényelmesebb megoldást biztosítanak a kitekerhető változatok, amelyek textíliája a kívánt szögben állítható be a nap állásának megfelelően.

Valamennyi napvitorla telepítése ideálisan oszlopokhoz vagy korlátokhoz történik, de az épület falába fúrt kampókkal is megoldható, ez esetben azonban figyelni kell a megfelelő dübel kiválasztására. Az előírásoknak megfelelő rögzítés és feszítés után a napvitorlák szélben is használhatók – viharos erősségű szélben azonban leeresztésük javasolt a hosszabb élettartam érdekében.

Léteznek ma már mozgatható változatok is, amelyek nagyobb teraszok, medencék felett ideális megoldást kínálnak, hiszen amikor nincs rájuk szükség, feltekerhetők.

Dekoratív és tartós árnyékolás

A klasszikus árnyékolókkal szemben a napvitorlák sokoldalúan használhatóak, könnyen telepíthetőek, használaton kívül kis helyet foglalnak, könnyűek.

Az apróhézagos szövéssel, HDPE anyagból készülő víz- és légáteresztő változatok folyamatos hűtést biztosítanak, így kényelmesen használhatóak napsütötte teraszokon, jól bírják a szélterhelést. Kaphatók vízálló anyagból készült napvitorlák is, amelyek nyári záporok esetén védelmet nyújtanak az alatta tartózkodóknak. Ezeket azonban enyhe lejtéssel kell telepíteni, hogy elvezessék a vizet.

Válassz könnyen telepíthető és ideális megoldást teraszod árnyékolására!