Barion Pixel A 4 legszebb filmes konyha – Te melyikben főznél? – Coloré

A 4 legszebb filmes konyha – Te melyikben főznél?

2022. 01. 24.

Sok filmben láthatunk impozáns családi házakat, csodás konyhákkal. Visszaemlékeztünk különböző filmélményeinkre, és összeszedtük azt a négy konyhát, ami a legjobban megragadott bennünket.

Holiday

A 2006-ban ben bemutatott Holiday egy amerikai és egy brit nő történetét meséli el, amikor is magánéletük darabjaira hullik, ezért egymástól függetlenül úgy döntenek, hogy változtatnak az életükön. Ekkor bukkannak egymásra az interneten, így két hétre lakást cserélnek. Ekképpen kerül Amanda (Cameron Diaz) az angliai kis faluba, Brentwoodba, ahol egy hangulatos kis falusi házikóban találja magát. A ház tényleg létezik, nemrégiben adták el, ám egyszerűbb volt egy stúdióban megépíteni a belsejét. A díszlettervezők munkájának hála a másolat teljesen olyanra sikerült, mint az eredeti, így az egyszerű, de klasszikus bútorok és a már-már babaházba illő konyhaszekrény egytől egyig bekerültek a filmbe. Külön hangulatot ad a helynek a sok, kandalló tetején sorakozó tányér, és persze a benne pattogó tűz.

Cameron Diaz konyhája a Holiday-ben
Vidéki angol konyha a Holidayben / Kép forrása: Youtube

Harry Potter és a Titkok Kamrája

Nem megyünk messze a Holiday varázslatos kis házikójától, de most még egy ennél is varázslatosabb helyre kalauzolunk benneteket, mégpedig Mrs. Weasley konyhájába! A szokatlanul sok taggal rendelkező családnak mindenképpen nagy étkező dukál, aminek külön bájt ad a sok szedett-vedett szék. A Weasley-lak, másnéven az ,,Odú” is a vidéki angol stílusjegyeket mutatja, különös tekintettel a 19. századi viktoriánus ablakra. Érdemes elidőzni a takaros helyiség részletein, így a fakkokban tartott tányérokon és a különlegesen kialakított csaprendszeren. A legnagyobb varázslat így, mugli szemmel nézve mégiscsak az, hogy megbűvölhetjük a szivacsot, hogy helyettünk mosogasson!

Az emlékezetes Weasley-étkező
Az emlékezetes Weasley-étkező / Kép forrása: Youtube

Julia és Julia – Két nő, egy recept

A 2009-es film a tengerentúlon nagy népszerűségnek örvendő Julia Childot mutatja be, aki megismertette az amerikaiakkal a francia konyhaművészetet. A filmben egy lelkes fiatal – szintén Julia – készíti el a legenda 524 receptjét csupán egy év leforgása alatt, és élményeit egy blogban meséli el egyre bővülő közönségének. Julia Child-ot Meryl Streep jeleníti meg, akit még Oscar-díjra is jelöltek a szerep megformálása miatt. Ugyan konyhája az ’50-es évek stílusát idézi, mégis el tudja magát képzelni az ember ebben a díszletben. A helyiség érdekessége, hogy a falakat is bevonták a tárolásba: rengeteg lábasnak és szűrőnek ad otthont. Az egyszerű szürke színt remekül kiegészíti az elegáns, csempéből kirakott díszsor, továbbá az egyszerű tárolóedények, melyek tökéletessé teszik a konyhát.

Julia Child konyhája
Julia Child konyhája / Kép forrása: Youtube

Egyszerűen bonyolult

Egy szintén 2009-es, ugyancsak Meryl Streep főszereplésével készült filmmel zárjuk a sort. Egy középkorú, elvált házaspárral ismerkedhetünk meg, akik úgy alakul, hogy felmelegítik a töltött káposztát, ám ez több szempontból sem előnyös. Érdekesség, hogy az Egyszerűen bonyolult című film több jelenete is a főszereplő pékségében játszódik, mégsem ennek a konyháját emeljük ki, hiszen ugyan grandiózus és profi, mégsem olyan, mint a házbéli konyha. Az amerikai stílusú helyiség ideális, ha több személyre főzünk, hiszen sok hely van a pakolásra. A filmben látott konyhára jó ránézni: az ablakból kitekintve kellemes, mediterrán kert és háztető fogadja a szemlélődőt mosogatás közben. Hanyag eleganciát kölcsönöz a tányérok látványa a polcokon, a bárszék kényelmes párnáin pedig szívesen ücsörögnénk ebben a harmonikus miliőben.

Egyszerűen gyönyörű konyha
Egyszerűen gyönyörű konyha / Kép forrása: Youtube