2 elcsépelt lakberendezési tárgy, melyektől ideje megválnunk

2021. 02. 25.

Leszögezném, hogy az alábbi két lakberendezési tárgy csakis azért válhatott elcsépeltté, mert imádjuk őket! Azonban ha nem szeretnénk egy katalógus lakásban élni, könnyes búcsúval váljunk meg tőlük és helyettesítsük őket eredeti, egyedi darabokkal.

A rácsos lámpa

Néhány évvel ezelőtt az újdonság varázsával robbant be a köztudatba a fekete rácsos lámpa, az addig szokatlan légies, modern megjelenésével. Függeszték, falikar, asztali lámpa, de elemmel működő dekor verzió úgyszintén elárasztotta a piacot és vele az otthonainkat, mígnem szép lassan amerre néztünk, mindenhonnan ők köszöntek vissza ránk.

Megoldás

Nem új keletű dolog a rácsos lámpa, elődje gyárakban szolgált ipari célokat. Masszív, karakteres, patinás és nem utolsó sorban egyedi darabokra lelhetünk az interneten, vagy a kimondottan indusztriális, vintage bútorokkal foglalkozó szakboltokban.

https://www.instagram.com/p/CKbGaFlsfhB/

Az Eames szék utánzat

A Vitra slágerterméke az Eames házaspárról elnevezett szék, melyet az 1948-as debütálása óta töretlen siker leng körbe. Olyannyira, hogy az eredeti, 2000 $-ra rugó design széket olcsó, mindenki számára elérhető replika formájában kezdték lemásolni és árusítani – többségében ez található meg az otthonainkban.

Megoldás

Ha az eredetit nem tudjuk, vagy akarjuk megfizetni, akkor inkább keressünk olyan, mid-century vagy retro darabokat, melyek karakterükben hasonlóak az ikonikus Eames székhez. Az újrakárpitozást és némi ráncfelvarrást követően üde színfoltja lesz az ebédlőnknek.

Kiemelt kép: freepik.com