Barion Pixel Tálaljunk ehető virágokat a kerti partin! – Coloré

Tálaljunk ehető virágokat a kerti partin!

2021. 06. 01.

Az ehető virágok elhozzák nekünk a virágos mező szín- és illatkavalkádját az ételekben, italokban és desszertekben – induljon velük a kerti parti szezon!

Honnan és milyet?

A mezőn sétálva nem is gondolnánk, hogy egy bőségtálon lépkedünk keresztül, a talpunk alatt megannyi ehető virággal. Ha kellő ismerettel rendelkezünk ezekről a növényekről, akár mi magunk is begyűjthetjük az esti menü alapanyagait: gyermekláncfüvet, ibolyát, búzavirágot, kamillát, akácot. De ha inkább biztosra mennénk, termeljünk a saját kertünkben illatozó rózsát és levendulát, vagy vásároljunk olyan kertészetekből, ahol a legkülönlegesebb ehető virágokat is megtalálhatjuk.

Díszítsük fel az ételeket

Rugaszkodjunk el a sonkás, tojásos, uborkás szendvicstől, és a gusztusosan tetejére biggyesztett egy csepp pirosaranytól. Ennél sokkal izgalmasabb feltétnek ígérkeznek a színpompás virágok, például egy avokádókrémes szendvicsen. De az egyszerű zöldsaláták, vagy az édes, krémes desszertek is hívogatóbbak lesznek néhány virágfejjel meghintve.

Kert Kerti Parti Eheto Viragok 3
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Virágos szomjoltók

Alkoholra sem lesz feltétlenül szükségünk ahhoz, hogy mindenkit bódulatba ejtsünk – elég lehet a rózsa mámorító esszenciája. Ha pedig Nóri mindenmentes rózsavizes limonádéját választjuk, akkor még garantáltan egészséges is lesz! Csupán 1,5 liter tisztított vízre, 3 citrom frissen facsart levélre, ízlés szerinti édesítésre, 2 kávéskanál rózsavízre és persze a díszítéshez néhány friss rózsasziromra lesz szükségünk a világ legcsajosabb italához.

Kert Kerti Parti Eheto Viragok 2
Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Jégbe zárt szirmok

Mindig a legegyszerűbb dolgok a legjobbak – ilyenek a virágszirmoktól díszelgő jégkockák. A hagyományos jégkocka elkészítéséhez képest ebbe csupán a kreativitásunkat – na meg a virágszirmokat – kell plusz adalékanyagként beletennünk. Szerezzünk be különböző szilikonformákat, hogy egy könnyed mozdulat után máris az italban landolhassanak a virágos jégkockák.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

/otthon/kert/talaljunk-eheto-viragokat-a-kerti-partin/