Barion Pixel Pörög a film, indul a házi kertmozi! – Coloré

Pörög a film, indul a házi kertmozi!

2021. 07. 06.

Pár kényelmes párna a földön, behűtött ital, popcorn, és romantikus nyári tücsökciripelés – ha ezek mind adottak a kerti moziestünkhöz, akkor már csak a vetítéshez szükséges eszközöket kell beszerezünk, ami sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk!

Mire vetítsünk?

A szárítókötélre lazán rádobott fehér lepedő állati hangulatos, ráadásul minden háztartásban akad – éppen csak filmvetítésre alkalmatlan. A laza szövet ugyanis ahelyett, hogy visszaverné a fényt, sokkal inkább elnyeli azt. Ráadásul gyűrött, ráncolódik, és a legkisebb légmozgásra is vadul hullámzó zászlóvá alakul át. Így ha mindenképp valamilyen költséghatékony megoldáson törjük a fejünket, inkább fogjuk be a ház falát gigaméretű vetítővászonnak.

Persze Ryan Gosling gyönyörű pofiját mégiscsak egy professzionális vetítővásznon élvezhetjük majd igazán. Ráadásul ha a moziestünkre meghívunk néhány barátot, fejenként akár pár száz, de legrosszabb esetben is 1-2 ezer forintra jön ki egy vetítővászon bérlése. Hiszen még egy nagyobb méretű, 2-4 méteres vászon egy napos bérleti díja is csupán 10-20 ezer forint közé esik, melyhez természetesen állványt is kapunk.

Kert Mozi Film 1
Forrás: instagram/@lights4fun

Így válasszunk projektort

Amint leszállt az est, izzíthatjuk a projektort! Félreértés ne essék, a sötétségre – elsősorban – nem a romantikus összebújás miatt van szükség, hanem mert csak ilyen fényviszonyok között tud megfelelően működni egy projektor (persze léteznek nappali fényben használható eszközök, de ezek egészen más kategóriába tartoznak). Az esti vetítéshez egy 3000-5000 Lumenes fényerősségű HD vagy Full HD projektor éppen megfelelő lesz. Ha nincsenek extra igényeink, egy egyszerűbb gép bérlését napi 10-50 ezer forintból megúszhatjuk, aztán persze a határ a csillagos ég.

Kert Mozi Film 2
Forrás: instagram/@thankfifi

Lessük az időjárást!

Bárcsak az éppen ideális, csillagfényes nyári estét is ilyen egyszerűen megrendelhetnénk… De amíg az égiek nem indítanak webshopot, inkább tájékozódjunk előre a várható időjárásról. A szél és az eső ugyanis nem kimondottan tesznek jót ezeknek a drága eszközöknek – a pénztárcánkról nem is beszélve, mely akár több 10 ezer forint kaució árával válhat karcsúbbá egy váratlan nyári zápor következtében. Így ha tehetjük, inkább kuckózzunk be egy fedett terasz alá, ahol zavartalanul élvezhetjük az otthoni kerti mozi élményét.