Barion Pixel Egy paradicsom élete – 6. rész: Épül az üvegház! (Videóval!) – Coloré

Egy paradicsom élete – 6. rész: Épül az üvegház! (Videóval!)

2022. 04. 08.

A paradicsomok továbbra is nőnek, úgyhogy ideje felkészülni arra, amikor kinövik a szobát: erre az esetre lesz ideális társunk a bajban az üvegház!

Egy ilyen építménnyel mindenképpen jól járunk, hiszen sok terhet vehet le rólunk, ha nem férünk a lakásban. Több fajtája van, mi egy hagyományos, összerakósat készítettünk el.

Mire jó az üvegház?

Az üvegház megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat biztosít a növényeinknek addig, míg a kinti hőmérséklet nem ideális a fejlődésükhöz. Akkor érdemes felállítani, ha a kinti hőfok már éjszaka sem megy 6-7 Celsius alá, és ha már a növények teljesen kinőtték a lakást. Az üvegházban keletkező pára és a napsütés olyan meleget biztosít számukra, ami által nemcsak fejlődnek, hanem éjszaka is védve vannak a hidegtől.

Mindegyik üvegház máshogy épül fel, hiszen többféle van, de a legtöbb bolti általában csövekből áll, melyhez jó esetben van leírás, amit tudunk követni. Érdemes napos időben nekiállni, hogy rögtön be tudjuk tenni a növényeket, de amíg hideg van kint – különösen éjszaka – ne hagyjuk magukra a palántákat! Általában májustól már vehetjük a bátorságot, hogy elkezdjük őket kint éjszakáztatni, de ez természetesen időjárás-függő.

Nyitókép forrása: Karsa Tímea