5 szobanövény, amit még a feledékenyek sem tudnak elpusztítani

Van, akire egy kaktuszt sem bíznánk?

Borítókép forrása: pexels

Pedig vannak dísznövények, melyeket tényleg alig kell öntözni és gondozni.

Nos, a csodálatos szobanövényeknek tényleg megvannak a sajátos igényeik, ezért nem mindegyik marad meg a lakásunkban, bármennyire is megtetszett nekünk a boltban. A növények eltérő fényigényűek, van, amelyiknek külön tápozást kell biztosítani, más fajoknak (orchideák, bromáliák) tilos a gyökerét teljesen leásni, és akadnak olyanok is, amelyeket csak esővízzel szabad locsolni, és persze a legtöbb növény igényli a rendszeres öntözést. Ezért mielőtt valamit megvásárolunk, hogy a lakásunkat szépítse, nem árt, ha minimum a boltost kikérdezzük az adott leveles szükségleteiről.

Most öt olyan növényt ajánlunk, melyek minimális gondozás mellett is hálásak, és szép küllemük mellett ellátnak minket oxigénnel is.

Pozsgások

Ide tartoznak a kaktuszok, aloe növények, és ezek mindenféle változatai. A pozsgások a sivatagok és félsivatagok lakói, így jól bírják az erős napfényt is, de akár nulla fokos hőmérsékletig is ellenállóak. Sőt, van, amelyiket a kertben felejtve, kitelel. A pozsgások húsos leveleikben vagy törzsükben nedvességet tárolnak gél állagban, így nagyon ritkán szükséges őket megöntözni.

Közönséges elefántláb

Igazi szépség ez a növény a hullámos, lecsüngő leveleivel. Nagy túlélő, mivel képes a palack alakú törzsében a nedvességet tárolni.

Szerencsebambusz

A mutatós lucky bamboo szinte minden virágboltban előfordul. Őt – ellentétben a szárazságtűrőekkel – vízben célszerű tartani, az edényébe pedig tehetünk kavicsokat is. Csak néha napján utána kell kicsit tölteni a vázáját.

Szobafikusz

A fikuszok legáltalánosabb és legismertebb képviselője. Nagy, vastag, sötét zöld levelei jól elnyelik a napfényt, és a nedvességet is sokáig magukban tartják.

Legényfogó, agglegénypálma

Talán a nevét is onnan kapta, mert még egy pasi is képes életben tartani. A hosszú, összetett levelű növény nem igényi (nem is szereti) sem a túl sok fényt, sem a gyakori öntözést.

Anyósnyelv

Természetes élőhelyén ez a növény is ellenáll a félsivatagi körülményeknek, vaskos, kemény levelei alig párologtatnak.

Szakállbroméliák

Ezek a manószerű, aranyos kis növények bárhol ellógnak, nem kell őket még el sem ültetni. Különlegességük, hogy a levegő nedvességtartalmát és a párát hasznosítják az életben maradáshoz, tehát abszolút nem kell öntözni őket.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sport a mindened? Még betegen is? Kiderül, hogy lehet-e!