3 szobanövény, ami nemcsak szép, hanem az egészségednek is jót tesz

Nem is gondolnánk, hogy az otthonunk levegőjében mennyi toxikus anyag van.

Forrás: Unsplash

Formaldehid, ammónia vagy éppen szén-monoxid, amelyek kicsit sem tesznek jót az amúgy is sok káros környezeti hatás mellett a szervezetünknek. Mielőtt kétségbeesnénk, szerencsére van egy egyszerű, de annál természetesebb módja, hogy egészségesebb atmoszférát teremtsünk magunknak és a családunknak.

Számos olyan szobanövény létezik, amelyek amellett, hogy szépek és mutatósak a levegőt is folyamatosan tisztítják. Sőt, mi több nyugtató és regeneráló hatással bírnak, míg egyesek akár arra is képesek, hogy megnöveljék a libidó szintet. Többek között, ezért is érdemes utána olvasni, hogy pontosan mit tud egy-egy szobanövény, amelyhez adunk egy kis segítséget:

Szobai futóka

Ez a visszafogott, szinte már bájos szobanövény nagyszerűen fel tudja dobni az otthonunkat, ugyanakkor sokkal több van benne, mint egy egyszerű lakás-kiegészítőben. Nagyon jó légtisztító, mivel képes elpusztítani a lakás levegőjében található triklór-etilént, amely különböző vegyszerekből kerül bele. És, ha ez nem lenne elég még a legrosszabb életkörülményeket is képes túlélni.

Gerbera

Bármilyen hitetetlen, de a legjobb növény, ha benzol mentesíteni akarjuk a kis lakhelyünket. Ez az anyag alapvetően a dohányfüstből és a benzinből kerül a levegőbe, de sajnos a ragasztókból, bútorviaszokból és festékekből is kipárologhat, amely borzasztóan káros a szervezetünkre nézve. Érdemes beszerezni ezt a csodanövényt, hiszen mindezek mellett segít az alvás minőségének javításában is.

Rozmaring

Ez az illatos fűszernövény nemcsak az ételek ízesítésére használható, hanem az immunrendszerünk erősítésére is. Javítja a koncentrációt és a hosszútávú memóriánkat, valamint segít megtartani a szervezetünk állóképességét és a vérkeringésünk megfelelő működését.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egy író azt állítja, Vilmos hercegnek volt pár internetes kapcsolata celebekkel