Barion Pixel Szívügyed a fenntarthatóság és az újrahasznosítás? Akkor ajándékozz játékokat! – Coloré

Szívügyed a fenntarthatóság és az újrahasznosítás? Akkor ajándékozz játékokat!

2022. 10. 27.

A fenntartható életvitel és az újrahasznosítás elengedhetetlen manapság. A megunt és nem használt játékokat és ruhákat például a szemetes helyett érdemes a rászorulóknak adományozni.

A fenntartható életforma és az újrahasznosítás mára a legtöbb ember számára az alapvető hétköznapi rutin részévé vált. Ugyan a környezettudatosság egy mindenki számára könnyen elérhető és élhető életforma, sokan mégsem mernek belevágni, mert úgy gondolják, hogy képtelenek új szabályok köré szervezni az életüket.

Az igazság az, hogy már apró lépésekkel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy az életünk fenntarthatóbb legyen, s ezzel együtt hozzáadjunk egy kicsit ahhoz, hogy a Föld még sokáig élhető hely legyen az emberiség számára.

fenntartható gardrób
Már apró lépésekkel is nagyon sokat tehetünk azért, hogy a személyes életünk fenntarthatóbb legyen. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Amikor elhatározzuk, hogy a fenntartható életet választjuk, érdemes a legkisebb lépéssel kezdeni: ebben sok segítséget kaphatunk, hiszen számtalan márka, amikkel nap mint nap találkozunk, és amiket napi szinten használunk, már az otthonunkban is segít bennünket a céljaink elérésében.

A fenntartható élet egyik alapja, hogy csak olyan termékeket válasszunk, amiknek a csomagolása újrahasznosított és újrahasznosítható. Mivel a környezetszennyezés miatt borzasztóan sok mikroműanyag kerül a tengeri állatok testébe, mindenképpen gyűjtsük szelektíven – különös tekintettel az újrahasznosítható flakonokra.

Vannak olyan tudatos és kreatív szülők, akik még a használt samponos vagy tusfürdős palackból is képesek játékokat varázsolni a gyermekeik számára. Ez nemcsak azért nagyon hasznos, mert a már kiürült műanyagflakon új életet kap, hanem azért is mert ezzel a gyermekeinket is a fenntartható és környezettudatos életre tanítjuk.

Jótékonyság a fenntartható életért

Ha már említettük a márkákat: a Baba termékei tökéletesen alkalmasak a fenntarthatóság bemutatására, hiszen azon túl, hogy az egész család számára készítenek higiéniai termékeket, arra is figyelnek, hogy a csomagolás megújuló alapanyagból készüljön.

A fenntartható élet elengedhetetlen része a körforgásos gazdálkodás. Ez annyit jelent, hogy az általunk megunt terméket a szemetes helyett vissza kell helyeznünk a körforgásba, hiszen lehet, hogy valaki számára még hasznos lehet, mi több, nagy örömet okozhatunk vele.

A gardróbok kiürítése ősszel miden háztartásban kötelező műsorszám, hiszen a nyári szettek a komód mélyére kerülnek, helyüket pedig felváltják a vastagabb pulcsik és kardigánok. A márka most arra kér mindenkit, hogy a nem használt, megunt, de még jó állapotban lévő ruhákat és a gyerekek elfeledett játékait gyűjtsék össze, és adják le a Westendben található ReStore üzletbe. Innen olyan családokhoz jutnak majd el ezek a tárgyak, akiknek olykor nem csak új játék, de új cipő sem jut minden évben. A márka október 30-ig várja a megunt plüssmackókat, játékautókat, babákat, és természetesen azokat a ruhadarabokat is, amiket már kinőt a gyerkőcünk.

fenntartható
A BABA játékgyűjtése október 30.-ig várja a megunt plüssmackókat. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Az adventi időszak és a karácsony közeledtével érdemes mindenkinek tüzetesen átnézni a szekrényeket és a komódok fiókjait, mert biztosan lapul mindenhol valami olyan már nem használt apróság, ami valakinek hatalmas örömet okozhat!

Nyitókép: Shutterstock / Puzzlepix