A fenntartható divat kézikönyve abszolút hiánypótló, izgalmas olvasmány

2022. 05. 24.

A fenntartható divat kézikönyve pontosan azt adja, amire a cím alapján számítunk: útmutatót, hogy hogyan lehetünk megfontolt vásárlók, tudatos divatfogyasztók.

Hogyan csökkenthetjük a mikroműanyagok képződését, és kikerülését a környezetbe? Hogyan mossuk tudatosan a ruháinkat? Hogyan alakítsunk ki magunknak kapszulagardróbot? Ez csupán néhány kérdés, amikre A fenntartható divat kézikönyve elolvasása után csípőből válaszolhatunk.

Miről szól A fenntartható divat kézikönyve?

Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő, egyetemi oktató második könyve, amelyben körüljárja korunk divatvilágának legfontosabb témáit: a fenntarthatóságot és az ökotudatosságot. Bence számtalan mélyreható kutatást, újságcikket, elemzést elolvasott, rengeteg tervezővel, szakértővel beszélgetett, illetve megannyi tapasztalattal gazdagodott az évek során. Ezek gyümölcsét tarthatjuk most a kezünkben.

A Fenntarthato Divat Kezikonyve
Csalár Bence – A fenntarthato divat kézikönyve hasznos olvasmány a téma iránt érdeklődőknek (Fotó: Coloré/Perei Dóra)

A fenntartható divat kézikönyvében történeteket, interjúkat olvashatunk, megismerhetjük a hazai ökotudatos tervezőket és közéleti hírességeket, és ami talán a legfontosabb, hogy részletes listát kapunk azokról a praktikákról, amelyek segítségével könnyedén eligazodhatunk a divatnak ezen az új területén, és amelyek által megfontolt vásárlók, tudatos divatfogyasztók lehetünk. Személyes kedvencünk a könyv elején található, a fenntartható divatmárkákat, műhelyeket és bemutatótermeket, valamint a vintage- és second hand-üzleteket jelölő térkép. (A könyv végén pedig elkészíthetjük a saját térképünket a kedvenc zöld helyeinkkel.) Egy szó mint száz, akit érdekel a fenntartható divat témaköre, annak szívből ajánljuk Csalár Bence legújabb könyvét.

Borítókép forrása: Coloré/Perei Dóra