Barion Pixel Hogyan működik a víztakarékos csaptelep? (x) – Coloré

Hogyan működik a víztakarékos csaptelep? (x)

2022. 12. 17.

Ma már óriási választékban lehet csaptelepeket vásárolni, de érdemes odafigyelni a design mellett arra is, hogy víztakarékos csaptelepet válasszunk. A csaptelepek egészen az olcsótól a drágábbig elérhetők, de mi mégis arra ösztönzünk mindenkit, hogy a takarékos megoldások mellett tegyék le a voksunkat.

Most nézzük meg, hogy pontosan miként tudunk ezzel takarékoskodni

A csapokban elhelyezett áramlásszabályozó célja az, hogy egy állandó vízáramlási sebességet biztosítson. Egy átlagos csapból körülbelül 45 liter víz képes kifolyni 3 perc leforgása alatt. A víztakarékos betéteknek köszönhetően a vízfogyasztás drasztikusan, akár a felére is visszaszorítható. Ha például egy mosogatáshoz fele annyi vizet használunk el, akkor az energiafogyasztásunkat is képesek leszünk csökkenteni. A Profibarkács szerint „a modern, víztakarékos csaptelepek vízsugara kiváló erősségű, a vizet oxigénnel dúsítják, ezzel biztosítva a takarékossági funkciót”. A csaptelepeknek köszönhetően a csapból kifolyó víz mennyisége érezhetően csökkenni fog, hiszen az áramló víz levegővel keveredik. A víznyomás nem tud változni, ezért nem kell aggódni azért, hogy a mosogatást nem tudjuk ugyan olyan szépen elvégezni, mint a csapból szinte ömlő vízzel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csaptelepet?

A csaptelepeket eltérő célra vásároljuk, ezért több típusa is elérhető, mint például a kádtöltő, bide, zuhany, fürdőszobai, valamint konyhai csaptelepek. Minden csaptelep vásárlásnál figyeljünk oda, hogy ezek bevizsgáltak legyenek és soha ne vásároljunk ismeretlen helyről. A nem megfelelő gyártási technológiával készülő csaptelepek esetében előfordulhat, hogy használat során káros anyag távozik belőlük, amelynek egészségkárosító hatása is lehet. Ugyan a víztakarékos csaptelepek valamivel drágábbak, mint hagyományos társaik mégis elmondható, hogy pár hónap alatt visszahozzák az árukat.

Milyen víztakarékos csaptelepet kínál a Profibarkács?

A Fala mosdó csaptelep 15,9 centiméteres magasságával, króm színével és az ECOFlow víztakarékos rendszerével tökéletes megoldást jelenthet mindazoknak, akik szeretnének takarékoskodni a vízzel, valamint az energiával is. A csaptelepet CORUNDDox kerámiabetéttel szerelték fel, amely a legkeményebb víznek is ellenáll, így biztosak lehetünk abban, hogy csaptelepünk sokáig biztosítja számunkra a vizet otthonunkban. A csaptelep 360 fokban elforgatható, ezáltal biztosított a könnyed tisztítása is, így a vízkő sem tud felhalmozódni új csaptelepünkön. A Fala retro bronze kád csaptelep szintén víztakarékos megoldást kínál a kádak megtöltésére és a zuhanyozásra is. A 2 kimenettel rendelkező csaptelep zuhanycsövének anyaga rozsdamentes acél és szintén az ECOFlow rendszer gondoskodik arról, hogy a levegő bekeverésével csökkenthessük a vízfelhasználást. Ergonomikus formája mellett a CLEANbody test megakadályozza, hogy a mikroorganizmusok és a szennyeződések lerakódjanak a csaptelepen. A felszereléséhez szinte minden adott, hiszen a csomagban megtalálható a csaptelep, a rögzítőkészlet és a 2 tömítés is. A csaptelep szerszámmentesen felrögzíthető a kívánt helyre.