Barion Pixel Egy mozdulat, és már el is tűntek száradó ruháink a szoba közepéről! – Coloré

Egy mozdulat, és már el is tűntek száradó ruháink a szoba közepéről!

2021. 07. 31.

Az éppen száradó ruháink mintha állandó placcot bérelnének maguknak aprócska lakásunk értékes négyzetcentimétereiből. Ezért itt az idő, hogy elpateroljuk őket az útból és egy olyan helyet találjunk nekik, ahol talán még meg is feledkezünk róluk!

„Felfelé van hely!”

Ezt az egy aranyszabályt érdemes minden kis lakásban élőnek elraktároznia magában. Aki pedig még a ruhák szárítását is eszerint oldja meg, az maga is meglepődik majd, hirtelen milyen tágassá és szellőssé válik addig száradó bugyikkal zsúfolt otthona. Ehhez a tökéletes megoldás a mennyezetre szerelhető ruhaszárító, melyet miután megpakoltunk a kimosott cuccainkkal, egyetlen mozdulattal a magasba rántunk.

Ne csak praktikus, hanem mutatós is legyen

Ha már egyszer annyit fáradoztunk a fürdőszobánk felújításán, és nem kevés pénzt áldoztunk álmaink csempéjére, akkor ne egy műanyag ruhaszárítóval csapjuk agyon az egészet – van néhány sokkal jobb ötletem!

Még fokozhatjuk is a hangulatot, ha felkutatunk egy régi, patinás fa létrát, és ebből készítjük el vadonatúj ruhaszárítónk. Léteznek belőle hosszabb, rövidebb darabok, így biztos ráakadunk egy számunkra megfelelő méretűre. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy sokkal nehezebb lesz, mint egy műanyag ruhaszárító. Így ezt érdemesebb görgők helyett fix magasságban rögzíteni.

Lakberendezes Haztartas Ruhaszaritas 1
Forrás: instagram/@faithfindsbygrace

Viszont mi lenne akkor, ha kicsit megvariálnánk a bambusz dekor létra funkcióját? Ahelyett, hogy a falnak támasztjuk, erősítsünk kötelet a négy sarkához, és már mehet is a magasba!

Lakberendezes Haztartas Ruhaszaritas 2
Forrás: instagram/@ourviennaliving

Hova szereljük fel?

Ami a szóba jöhető helyiségeket illeti, egy aprócska lakásban meglehetősen kevés opció áll rendelkezésünkre. Egyértelműen a fürdőszoba jut eszébe mindenkinek, azonban előfordul olyan eset is, amikor egy viszonylag nagyobb mosdóban kap helyet a mosógép – így adja magát a lehetőség, hogy ide kerüljön a mennyezeti szárító is. Bármelyik megfelelhet a célnak, feltéve, ha megfelelően szellőzik a helyiség és biztosítva van a levegőáramlás. Ideális esetben ez ablakon keresztül történik, viszont egy elektromos szellőztető is több a semminél.

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix