Barion Pixel A beszerzés csak egy lépés, a beépíttetés a fő kérdés (x) – Coloré

A beszerzés csak egy lépés, a beépíttetés a fő kérdés (x)

2022. 03. 22.

De szép az új kád, vécé vagy mosdó. Szép, ahogy a lakásban várják a sorukat. Szépek, de beszerelés nélkül abszolút haszontalanok. Úgyhogy az addig rendben van, hogy otthon minden fürdőszobai kiegészítő adott a felújításhoz, de ki fogja őket beépíteni? Szakszerűen, természetesen. Mert Mekk Elekek mindig jelentkeznek a feladatra, viszont a kivitelezés milyenségéről ekkor jobb nem mesélni…

A részletekben bújik meg a lényeg?

Amennyiben a vízvezeték szerelő értesítése részletnek számít, akkor igen. Márpedig a gyakorlat azt mutatja, hogy sokan a beruházás végére pontot tesznek ugyan, de a következő lépésről nem gondoskodnak. Pedig a nem beszerelt vécé vagy kád egy cseppet sem hasznos. Sőt akár porfogónak is tekinthető.

A vízvezeték szerelés 0-24 órában kérhető, de miért kellene sürgősségi felárral kalkulálni, ha egyszer az előre tervezés simán és költséghatékonyan megoldható? Az esetek jelentékeny százalékában nem égből pottyant ötlet a fürdőszoba felújítása. Így aztán az egyes tételek megvásárlása sem nélkülöz mindenféle alapot. Vagyis akkor, amikor a beszerzés részletei a helyükre kerülnek, egyúttal a szerelő is értesíthető, a beépítési időpont pedig leegyeztethető. Innentől kezdve a váratlan meglepetések helyett jöhetnek az örömteli pillanatok. A beszerelés minősége kulcsfontosságú, ahogy arra fentebb is utaltunk. Mert hiába a legjobb szaniter, ha a bekötés hibás, akkor úszhat minden – ténylegesen és átvitt értelemben.

Beszerzes Csak Egy Lepes Vizvezetek Szereles.dugulaselharitas Fix Aron...
Forrás: Freepik.com

Mekkora időtávot takar a tervezés?

Ez a felújítás mértékétől is függ. Célszerű a szakemberrel átbeszélni az ötleteket, így a vízvezeték szerelés Budapest teljes területén rendelkezésre állhat az előre lefixált időpontban, illetve helyszínen – ennyire egyszerű az egész. A megbízható beépítés nyomán pedig maximálisan kiélvezhetőek az újonnan beszerzett fürdőszobai kiegészítők előnyei. És hogy mikor jön el ennek az ideje? Kifizetődő taktika nem megvárni a vízhálózat teljes amortizációját, így a katasztrófa elhárítása helyett valóban a konstruktív korszerűsítésé lehet a főszerep. Erre kell törekedni.