5 dolog, amit a rendszerető emberek naponta csinálnak

Rendszerető embernek tartod magad? Lássuk, te megteszed-e ezeket a dolgokat azért, hogy az otthonod mindig rendezett legyen!

Elég csupán néhány dolog naponta, amitől mindig rendezettnek és tisztának tűnik az otthonod. Íme:

Rögtön elpakolják a ruhákat

Valljuk be, a legtöbbünk hálószobájában ott van “A szék”. Ez az a szék, ahol azok a ruhák landolnak, amik még nem szennyesek, de még nem vagyunk biztosak abban, felvesszük-e másnap. Aztán másnap is kerül oda néhány ruhadarab, a káosz pedig máris a küszöbön áll. Döntsd el este, mit veszel fel másnap és csak azt tartsd a széken. Így nem csak nagyobb rend lesz, de te is megspórolsz jó néhány percet reggelente.

Beágyaznak

Minden egyes reggel mentegetjük magunkat, hogy nincs időnk beágyazni. Lássuk be: az ágy gyors rendberakása mindössze 2-3 percet vesz igénybe. Takaró vissza, párna igazít, ágytakaró fel. Máris rend van a hálóban.

housewife 5509154 640
Forrás: Pixabay

Nem gyűjtik a mosatlant

Kétféle háziasszony létezik: az egyik főzés közben mindent a mosogatóba rak és a hétvégi ebéd után áll neki az egész halomnak, míg a másik főzés közben, az üresjáratokban már mosogat és pakol is el. Na utóbbi az, aki ebéd után csak berakja a mosogatógépbe a tányérokat agy gyorsan elmosogat és már jöhet is a pihenés. Valljuk be, ilyenkor szívesen cserélnénk vele. Ugyanannyi időt tölt a mosogatással, mint mi, mégsincs soha kupi a konyhában.

Mindent azonnal elintéznek

A legnagyobb rendetlenség mindig a halogatásból fakad. Majd később elrakom, majd utána kiviszem, holnap megcsinálom. Ugyanannyi időbe telik azonnal megcsinálni és elintézni mindent, ráadásul este sem kell azon stresszelni magunkat, mi mindent nem csináltunk meg aznap.

Szelektív gyűjtik a szemetet

A rendszerető embereknek van szelektív szemetesük és kukájuk. Sosincs púpozva a szemetes, mert kihasználják a szelektív kukák adta lehetőségeket, ráadásul a környezetvédelemre is gondolnak.

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ezeket kóstold meg, ha Szicíliában jársz!