2+1 megoldás a zoknieltűnések rejtelmeire!

Mindenki tudja, hogy a mosógép a zoknik Bermuda-háromszöge: mert soha nem lehet tudni, hogyan tűnik el benne szőrén-szálán minden zokni párja. Valószínűleg ez örök rejtély marad, viszont a most következő trükkökkel adhatunk még egy utolsó esélyt a menekülésre a mosás előtt álló zoknijainknak!

A nagy zoknicsipesz körkép

Ezer meg ezer gyártó és márka kelt már a háziasszonyok – és zoknik – megmentésére különféle zoknicsipeszeikkel. A humorral vegyített, design háztartási kiegészítőket gyártó OTOTO Design sem maradhatott ki a sorból, kiknek zokniszörnyecskéi a legkisebbek számára is vonzó játékká varázsolják a zoknipárosítást. A többnyire műanyagból készült csipeszekből vásárolhatunk családi kiszerelést, mely akár hatféle színt is tartalmazhat. Így a nap végén a család minden tagja fogja a saját színű csipeszét, rácsippenti a használt zoknit, ami ezennel készen áll a mosásra. A rajta lévő kis akasztóknak hála a teregetéssel sem kell sokat bíbelődnünk, és az eddig zoknipárosításra szánt drága időnket ezentúl egy kellemes kávészünettel tölthetjük el.

Haztartas Mosas Zokni Parositas 1
Forrás: instagram/@ototodesign

Befűz, meghúz, mos!

Nagyjából ennyi a zoknipárosítás- és mosás metódusa a SockDock termékével. A zoknicsipesszel ellentétben azonban itt nem egy, hanem mindjárt kilenc pár zokni fér el a lényegében két zsinegből, és csúszkákból álló zoknipárosítón. Akasztójának köszönhetően pedig a teregetésnél kilenc mozdulat helyett csupán egyetlen karlendítésre lesz szükségünk – ami lássuk be, egy 5-6 fős családnál eddig felért egy aerobik edzéssel.

Haztartas Mosas Zokni Parositas 2
Forrás: instagram/@gangasanddeals

De ha mégis elveszne…

…akkor bosszankodás helyett folyamodjunk a humorunkhoz: szerezzünk be, vagy készítsünk mi magunk egyedülálló zoknijaink számára egy amolyan társkeresőt, ahol végre meglelhetik tökéletes párjukat. Ha a DIY megoldás mellett döntünk, akkor csak egy táblára, némi festékre, zsinegre, és pár ruhacsipeszre lesz szükségünk.

Haztartas Mosas Zokni Parositas 3 1
Forrás: instagram/@pikkumari_tmi
Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mi szükséges a baba nyugodt alvásához és mi nem?