Barion Pixel Virágtartó házilag – Coloré

Virágtartó házilag

2020. 11. 23.

Az ősz kerti munkák elvégzését igényli. A növényeinket fel kell készíteni a hidegre. Az esztétikum nem elhanyagolható és akár saját magunk is megvalósíthatjuk elképzeléseinket.

A tavasz és az ősz az az időszak, amikor a növényeinkkel többet kell foglalkozunk. Lehetnek kültéri vagy szobanövények, a télre már most fel kell készíteni azokat. Az avargyűjtés, a fák, cserjék és bokrok gyökerének, szárának védelme érdekében mulcs helyezhető el a tövükben és az elterített avar is védelmet biztosíthat. A szobanövényeket már be kell vinni védettebb helyre és ilyenkor végezzük el az átültetést is. Ha a növény nem kíván átültetést, akkor is fontos az esztétikum.

Viragtarto 2

Csináld magad virágládák

Növényeink alapjában véve a szépséget, a természetességet és az életet képviselik, de ennek értékét növeli egy dizájnos kaspó, virágláda, állvány. Ha nem szeretnénk műanyaggal ellepni az otthonunkat és az alkotás vágya is elkapott, akkor néhány ötlet megvalósításával saját készítésű virágládát készíthetünk.

 

#1 Megunt bútorból

Nagyobb, használaton kívüli tárolóládát színre festhetünk és akár mintával láthatjuk el. A nagyobb láda helyet adhat a nagyobb cserepes növényeknek. A magasabb szárú növény mellé akár kisebbek is kerülhetnek, a láda és a növény méretétől függően.

Ha használaton kívül hever egy akár örökségből megmaradt komód, fiókos szekrény, amelyet otthonodba már nem szeretnéd bevinni abban a formájában, lecsiszolva, újrafestve és virágtartóként még megteheted. A fiókos kisszekrény vagy a komód dizájnos virágtartóvá avanzsálhat. Ha otthon nincs is ilyen tárgy, bolhapiacon lehet, hogy fillérekért be tudod szerezni.

Egy ócskának titulált asztalt átalakíthatunk virágtartóvá. Ugyancsak némi befektetett munkát igényel, hogy feljavítsuk az asztal állapotát, de a csiszolás, festés újraéleszti a régi darabot is. A virágokkal megpakolt asztal, láda, fiók rusztikus és nagyszerű felületté válhatnak, amelyen/amelyben jól mutatnak növényeink.

 

 

#2 Mi van a műhelyben?

A legtöbb háztartásban sok és sokféle tárolóláda megtalálható. Ha esküszünk a természetesre, és nem vágyunk a műanyag úgynevezett tejesládát bevinni a lakásba, akkor fa rekeszben még gondolkodhatunk. A fából készült gyümölcsös ládával alig van dolgunk. Talán csak annyi, hogy belül kibéleljük fóliával, mert öntözéskor az esetleg kiömlő víz károsíthatja a fa anyagát. Ha a természetes faanyag nagyon élettelen, akkor kaphat színt is.

Egy leharcolt fém szerszámosládában is otthonukat lelhetik növényeink. A kívánt színre festés után kisebb cserepesnövények kaphatnak abban helyet. Amely rész egykor a csavaroknak, kisebb szerszámoknak volt fenntartva, most kövek, őszi termések kaphatnak ott helyet.

Viragtarto 1

#3 Régi bőrönd

Egy sokat megélt bőröndbe már nem szívesen pakolunk ruhákat, de a virágoknak még helyük lehet abban. A nyitott bőrönd tetejét támasszuk a falhoz és rakjunk abba ízlés szerint néhány növényt. Fóliával ezt is ki lehet bélelni, hogy víz ne érje a bőrönd alját.