Leleményes segítség otthon

2020. 11. 23.

Az otthonunk az a hely, ahol szeretnénk jól érezni magunkat. Ennek megfelelően rendezzük be és olyan használati eszközökkel szereljük fel azt, hogy a lehető legkomfortosabban és legkényelmesebben érezzük magunkat.

Az évek során azonban sokféle tárgyat és bútort felhalmozhatunk magunk körül. Azoktól szabadulunk meg könnyebben, amelyek már funkciójukat nem töltik be, maradik, már korántsem olyan tetszetősök. Számos tárgy azonban az eredetitől egészen más szerepben is remekelhet.

 

Leleményes ékszertartó

A hölgyek elmaradhatatlan kelléke a bizsu vagy nemesfémből készült ékszerek. Minél több van, annál nehezebb azokat úgy tárolni, hogy ne gabalyodjanak össze, a párban lévő ékszerek is egyben maradjanak. Ha van már ékszertartó ládikánk, de abban a karkötők, vékony láncok folyton egymásba gabalyodnak, akkor megoldást jelenthet, ha a láncot belehúzzuk egy szívószálba és rendesen összekapcsoljuk. Ezzel meggátoljuk, hogy egy másik szállal keresztezzék egymás útját. A fülbevalók elveszíthetik párjukat, de könnyebb megtalálni azokat, ha egyben tartjuk. Erre kiváló lehet egy gomb, amelynek lyukaiba beletűzhetjük a bedugós fülbevaló szárát és a másik oldalára felhúzzuk a fülbevaló végét. Akár az akasztós fülbevalók is egyben tarthatók ezzel az egyszerű megoldással.

Amennyiben nincs ékszertartónk, úgy természetes anyagból is megvalósítható egy látványos, mutatós darab. Szükség van ahhoz egy kisebb farönkre, amelynek közepébe akkora lyukat fúrjunk, véssünk, hogy a megfelelőnek ítélt faágat bele tudjuk szúrni. Az apróbb ágakra akaszthatók fel ékszereink.

 

Rend a szekrényben

A női ruhásszekrény akkor igazán jó, ha átlátható. A sok darab között nehéz kiigazodni, ha nincs rend, vagy ha az állandóan lecsúsznak a ruhák a vállfákról. Ezt úgy lehet legkönnyebben orvosolni, ha zseníliaszálakkal tekerjük be a vállfák széleit. A ruha anyagát így megfogja a zsenília és nem a szekrény aljáról kell összeszedni az öltözékünk darabjait, hanem a helyéről, a vállfáról.

A női öltözködés fontos kiegészítője a táska. Ebből nagyobb választék is lehet otthon, de tárolásuk gondot okozhat. A szekrény akasztós részére kampó segítségével felakasztott táskák eleve jobban mutatnak és átláthatóvá válik az állomány is, így a válogatás is könnyebb. Ugyanígy felakaszthatjuk vállfára a sálakat. A zuhanyfüggöny karikái is kiválóak sálak tárolására. A karikákat pedig csak fel kell akasztani.

Lelemenyes 1

Gubancos zsinórok

Az otthonunk tele van vezetékekkel. Sőt a készülékeink energiaszintjét is kordában kell tartanunk a töltők használatával. A használat után azonban gondot jelent azok tárolása. Ha van egy cipős dobozunk, amely használaton kívül van, akkor nevezzük ki tárolóként. Gyűjtsünk össze a háztartásunkból üres WC-papír gurigákat. Ezeket helyezzük bele a dobozba. Az üres gurigákat bele is ragaszthatjuk, de elég, ha szorosan egymás mellé helyezzük azokat, amelyek a kisebb töltőknek, vezetékeknek adnak majd helyet. A dobozban elférhet a hosszabb töltő is.

 

Bindercsipeszben a lehetőség

Az irodai bindercsipesz akár nagyobb mennyiségű papír összefogására is alkalmas. Azonban ez túl is teljesíthet. Az asztalra felcsíptetve akár a kábelek rendezéséhez is kiváló. A használaton kívüli töltőkábel így mindig fix ponton marad, és nem kell keresgetnünk. A bindercsipesz a már megbontott csomagolású élelmiszerek frissen tartásában is segíthetnek, ha azzal az összefogott zacskó száját lezárjuk.