Gyors és olcsó trükkök a lakás megszépítéséhez

2021. 02. 20.

Fillérekből készíthetünk csodás dekorációkat.

diy lakas

Nem kell, hogy sokat költs ahhoz, hogy ízléses és szép díszek tegyék színesebbé a lakásodat. Csak egy kis kreativitásra van szükséged, illetve némi kézügyességre, sőt, tippjeinkkel elég csak az utóbbit elővenned, az ötleteket előkészítjük neked!

Fess dekorfalat vagy bútort maszkolószalaggal!

Nincs is másra szükséged egy izgalmas falfelülethez, mint némi maszkolószalagra és egy doboz festékre, na meg ecsetre. Ragaszd fel olyan alakzatban a szalagot, ahogy csak szeretnéd, a geometrikus minták mindenhogy jól mutatnak. Fesd le a falat vagy a bútort, majd száradás után húzd le a szalagot, és már kész is a mutatós geometrikus falad:

Vagy bútordarabod:

Designer: a természet

Pillanatok alatt műalkotássá varázsolhatsz néhány növényt vagy falevelet, ha egy üveg keretbe préseled azokat. Szerezz be egy teljesen, mindkét felén üveg kép keretet, és tedd közé a kedvenc fád levelét, vagy leveleit tetszőleges alakzatban elhelyezve. Mostanában közkedveltek a naturális díszek, egy ilyennel nem lőhetsz mellé.

Fóliázz!

Meguntad valamelyik bútorodat, esetleg a fürődőszobai csempét? Nehogy kidobd, és ne izgulj, átfestened sem kell. Szerezz be egy csomag dekorfóliát, és 1-2 óra alatt olyan szépre tudod fóliázni, mintha teljesen új lenne. Költséghatékony, gyors és okos módszer, bármilyen felületet teljesen át tudsz dizájnolni vele, felismerhetetlen lesz az új változat.

Batikolj párnát! #tiedye trend

Sosem volt még olyan menő a batikolás, mint a ’90-es években, és most. Ruhák terén is nsgy sláger, és a lakberendezésben is egyre többen alkalmazzák. Vedd le egy párnádról a huzatát, köss spárgával azokon a helyeken csomót, ahol szeretnéd, hogy mintás legyen, majd tedd bele textilfestékbe. Várj, amíg a festék beszínezi az anyagot, hagyd megszáradni, szedd le a spárgás kötéseket, és voilá, kész is a batikolt, dizájnos párna.

Fotóbemutató a hálóban

Minden hálószobát személyes hangulatúvá tesznek a fotók. Próbáld ki az amerikai filmes fotózsinórt: feszíts ki egy madzagot valamelyik sarokban, és csipesszel csíptesd fel a kedvenc fotóidat. Lehetnek saját képek, de előhívathatsz például inspiráló képeket vagy épp tájképeket is. Sőt, még festmények lekicsinyített változatával is különleges. Nagyon hangulatos lesz tőle a szoba! Ha még apró fényekkel is felturbózod, extrán imádni fogod.

Borítókép forrása: unsplash.com