Barion Pixel Ajándékbolondítós csomagolás – Coloré

Ajándékbolondítós csomagolás

2020. 11. 23.

Korainak véled a karácsonyra gondolni? A boltok nem így gondolják és az ajándékok beszerzése sincs időhöz kötve. Sőt, a csomagolás technikáját addigra tökéletesíteni lehet.

A karácsonyon kívül más alkalmak is lehetnek, amely ajándékozással jár. Az ajándék csomagolására sokszor több időt szánunk, mint az ajándék beszerzésére. A boltokban kapható ajándéktasak egyszerű és gyors megoldást kínál azoknak, akik a csomagolás részét a lehető legegyszerűbben szeretnék letudni, azok számára a legjobb választás a tasak. Aki azonban nemcsak a kihívásokat szereti, de saját kezével szeretné még esztétikusabbá tenni az ajándékot, azok számára készültünk néhány megvalósítható ötlettel.

 

Papírtasak saját kezűleg

Ha a papírtasak alakja és mérete tetszetős, de nem szeretnél arra sokat költeni, akkor szerezz be natúr papírtasakot. Ebben az a jó, hogy bárhogy dekorálhatod. Színre festheted, azt mintázhatod. Különböző díszítő elemekkel megbolondíthatod. Az őszi termések, a faágak, a levelek, az otthon található gyöngyök, szalagok, zseníliarudak mind felhasználhatók ahhoz.

Ajandekbolondito 3

Újságból csomagolás

Nem színes szóróanyagban kell gondolkodni. Sokkal ideálisabb a fekete-fehér újságpapír a csomagoláshoz. Még stílusosabb, ha azzal könyvet borítasz be, azt szánsz ajándéknak. Bármi mást is beburkolhatsz újságpapírral. Ennyivel azonban nagyon snassz megoldást kapnál, tehát érdemes szalaggal, színes szalaggal feldobni az ajándékot.

 

Apróságnak apró természetes

Egy fülbevaló vagy gyűrű ajándékozásához nem kell nagy csomagolásban gondolkodni. Ha nincs díszdobozod, amelyben átadhatnád azt, úgy egy dió is alkalmas lehet erre. Egy diót törj meg úgy, hogy a két fele szépen egyben maradjon. Vedd ki a dióbelet és edd meg. Ez nem a csomagolás része, de mindent hasznosíts. Az így kapott üres dióhéj lesz a természetes ajándékdobozod. Illeszd össze a dióhéjat és keresztben ragassz rá tetszőleges színű szalagot. Ne teljesen körbe, mert akkor nem lehet kinyitni. Helyezz bele gyöngyöket, flittereket, béleld ki anyaggal, hogy a gyűrű vagy fülbevaló megálljon benne. Miután összezártad, kösd meg a szalagot és kész.

 

Dupla papíros

Színes csomagolópapírral csomagold be a kívánt ajándékot. Egy egyszínű, a másiktól eltérőt válassz külső csomagolásként, amelyre egy szív egyik felét vágj ki úgy, hogy az a fele kihajtható legyen. Amikor ráborítod a másik papírra és becsomagolod az ajándékot, akkor a szív kihajtható része el fog állni a csomagolástól és láthatóvá válik az alatta lévő csomagolópapír. Nagyon egyszerűen különlegessé lehet tenni így egy ajándékot.

 

Egyszerűen csillogó

Az ajándék becsomagolása után válassz egy szélesebb átlátszó ragasztószalagot. Teríts ki tetszőleges színű és mintájú flittert és fektesd arra rá a ragasztószalagot, amely így felvesz magára jócskán. Ezután már csak az ajándékot kell átragasztanod a szalaggal.

Ajandekbolondito 1

Kártya

Bármelyik csomagolási forma egyedivé tehető, ha kis kártyát készítünk és csatolunk az ajándékhoz. Így minden tekintetben egyedi és névre szóló meglepetés fogadja azt, akit megajándékozunk.

 

Extra kedvesség

A legtöbb csomagot még szalaggal is át szoktuk kötni. Miután ez megtörtént, az ajándék és a szalag közé illeszthetsz egy olyan apró finomságot, amelyről tudod, hogy akinek átadod, azt nagyon szereti. A gyerekek számára megfelelő lehet egy nyalóka, a felnőtteknek a kedvenc csokoládé.