Barion Pixel Utazás a gondolák városába: Irány Velence! – Coloré

Utazás a gondolák városába: Irány Velence!

2021. 06. 05.

Egy nap is elég, hogy teljesen beleszeress Velencébe, és évről évre visszajárj, hiszen mindig tud újat mutatni.

Velence a romantika, a karnevál és a gondolák városa. Azok, akik először járnak itt, általában elcsodálkoznak az utak és autók hiányán, majd belevetik magukat a város rengetegébe. A visszatérő látogatóként hamar azon kapjuk magunkat, hogy bejáratott kedvenc helyeink vannak, ami elismerésre ad okot egy olyan városban ahol minden sikátorban van legalább egy osteria.

Íme néhány tipp, ha kedvet kaptál!

Ha autóval érkezünk, érdemes kint, Mestre állomás környékén letennünk az autót. Közvetlenül a vasútállomás mellett található egy parkolóház, ahol még tárcabarát áron parkolhatunk le akár napokra. Ez a hídon átkelve, Velence bejáratánál akár két-, vagy háromszorosára is rúghat. Továbbá Mestre állomásról közvetlenül indul vonat St Lucia állomásra Velence központjába, illetve innen indul a 2-es busz is, ami a Piazzale Roma közepén tesz le bennünket.

A csatornák városa

Amint benn vagyunk a városban, fontos felkészülni egy dologra: Nagyon, nagyon sokat fogunk gyalogolni. Igénybevehetjük a vízibusz illetve vízitaxi szolgáltatásokat is, ha nagyobb távolságokat akarnánk megtenni gyorsan, de inkább érdemes elveszni a szűk utcákban.

Velence
Kép forrása: Pexels

Séta a hidak között

Velence ugyanis egy rendkívül jól besétálható város. Ahogy haladunk a Piazzale Romatól, érdemes a Campo San Polo felé venni az irányt, ami egy híres tér Velence közepén. Itt nyáron filmvetítéseket is gyakran szerveznek. Innen alig pár perc séta a Rialto-híd, ami az igazi központnak számít a városban. Itt találhatóak a leghangulatosabb éttermek, és a leágazó kis utcákból pedig könnyedén elkaphatjuk a gondoliereket egy röpke fél órás útra a város körül. A gondolás sétahajózás központilag árazott, nappal 80 euró, míg éjszaka 120 euró.

Velence
Kép forrása: Pexels

A galambos tér

Ha továbbhaladnánk, keljünk át a hídon, és vegyük az irány a Piazza San Marco felé. A híres Szent Márk téren megtaláljuk a galambokat – bár jóval kevesebben vannak, mint a járvány előtt -, a dózse palotát és az éjszakánként rendkívül hangulatos, élőzenével gazdagított kávézókat.

Innen érdemes északra venni az irányt, ahol a Libreria Acqua Alta lehet a következő úticélunk. Ez egy különleges könyvesbolt ahol igazi, ezeréves különlegességeket találhatunk, illetve lehetőséget néhány kiváló, Instagram-kompatibilis fotóra. A hely különlegessége, hogy macskák élnek a boltban.

Szent Márk Tér
Kép forrása: Pexels

Kis szigetek a közelben

Ezzel nagyjából végeztünk is Velence belvárosának egy nap alatt bejárható részével. Ha szeretnénk folytatni a napot, elmehetünk Fondamente Nove állomásig, ami Velence északi partján található. Itt fel tudunk szállni a 12-es hajóra, ami elvisz a környékbeli szigetekre, Muranora és Buranora. Ezek kis halászfaluk, ahol gyönyörű épületek és hangulatos, de Velencétől merőben különböző látvány fogad bennünket.

Érdemes az utolsó hajót elkapni vissza a városba, ugyanis ezekek a szigeteken nem nagyon történik semmi éjszaka. Viszont Velencében sem lesz nagyobb szerencsénk, ha éjszakai életre vágynánk, ugyanis ez nem az a környék. A legtöbb hely bezár kettőkor és az utcán javarészt csak ittasan hazatántorgó turistákkal fogunk találkozni, mielőtt hazaérnénk a szállásra.

Burano
Kép forrása: Pexels

Borítókép forrása: Pexels

0 /eletmod/utazas/utazas-a-gondolak-varosaba-irany-velence/