Barion Pixel Robert De Niro: „Nem reklámozom Svájcot, túl unalmas!” – Coloré

Robert De Niro: „Nem reklámozom Svájcot, túl unalmas!”

2021. 05. 14.

Igazán viccesre sikerült Svájc legújabb imázsfilmje, amelyben az ország szakít a szokványos és unalmas üzenettel („Látogass el hozzánk, itt minden szép és jó”), helyette felkérte inkább Robert De Nirót, hogy másfél percen keresztül szidja az alpesi országot.

A reklámfilmben nemcsak az amerikai színész nyújt Oscart érő, zseniális alakítást, hanem a Svájc turisztikai nagykövetéül választott világklasszis teniszező, Roger Federer is.

A reklám úgy kezdődik, hogy Robert De Niro épp egy Svájcról szóló imázsfilmet néz, majd rácsörög Roger Federerre, és ingerülten közli vele, hogy egyáltalán nem tetszik neki, amit lát. Ezzel gyakorlatilag visszautasítja a teniszező meghívását, hogy együtt forgassanak egy – Svájcot népszerűsítő – spotot. Fel is sorolja az indokokat: Svájcban egyszerűen minden túl tökéletes: a gyönyörű hegyek, a zöld völgyek, a rendezett városkák – neki pedig ez túl unalmas, mert az ő karakteréhez a dráma és a konfliktus passzol.

Robert De Niro Reklam
Kép forrása: YouTube

Federer nem adja fel, kimegy a mesés hegyi házának teraszára és megmutatja De Nirónak a szeme elé táruló látványt – a Toblerone csoki dobozáról mindenki számára ismerős, ikonikus hegycsúccsal, a Matterhornnal –, majd elmeséli, hogyan képzelte el a közös reklámfilmjüket: először lesíelnének ők ketten egy hatalmas hegyről, majd egy másik jelenetben siklóernyővel szállnának le egy jellegzetesen svájci legelőre, egyenesen a tehenek közé. De a színész csak a fejét csóválja nagyvárosi otthonában, és újra lepattintja a teniszezőt: „Őszinte leszek. Nem fog menni.” Majd a kegyelemdöfést is megadja Federernek: „Próbáld felhívni Hankst” – mondja, feltehetően arra utalva, hogy Tom Hanks még egy unalmas lakatlan szigeten is feltalálja magát.

A reklám végén pedig feltűnik az ország üzenete: „Ha drámamentes, nyugodt vakációt szeretnél, akkor utazz Svájcba!”

A kisfilm a Svájci Turisztikai Hivatal és Roger Federer együttműködésének csupán az első állomása, kíváncsian várjuk a folytatást!

Borítókép forrása: YouTube
0 /eletmod/utazas/robert-de-niro-nem-reklamozom-svajcot-tul-unalmas/