Barion Pixel Nem csak turista negyedekből állnak a legnépszerűbb úticélok – Coloré

Nem csak turista negyedekből állnak a legnépszerűbb úticélok

2021. 07. 05.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a közkedvelt turistaközpontok csak szép helyeket tartogatnak.

Ahogy az Instagram fotókat nézve is rájöhetünk, a valóság nem mindig olyan, mint a képeken, nincs ez máshogy az útikönyvekben leírtakkal sem. Bár tényleg csodásak a belvárosi részek a Lonely Planet vagy a Tripadvisor által leggyakrabban javasolt városokban, és a külvárosokban is akadnak fantasztikus látnivalók, léteznek olyan helyek még a legkedveltebb turisztikai központokban is, amikről nincs szó az apró betűs részekben sem.

Sajnos jellemzően egyre nagyobb a szegénység a világban, és a települések már egyre kevésbé tudják a rengeteg odaköltöző embert befogadni, ez a világvárosokon is meglátszik. Nem csak a pénztelenségtől és túlterheltségtől változnak egyes városrészek aggasztóvá, hanem a környezetszennyezéstől is, illetve attól, hogy az emberiség néha mennyire logikátlanul építkezik vagy mennyire nem figyel oda.

Nápolyban például a csodás sétálóutcák és terek mellett vannak olyan látnivalók is, mint ez a csodás villa, ami fölé autópályát építették. Nem épp vidám látvány.

Nápoly
Kép forrása: Reddit

Brazília városai is közkedveltek, ha nyaralásról van szó, de általában arról nem szólnak a blogok, hogy például Rio de Janeiro favelláiban, sőt, az országban rengeteg helyen vidéken teljesen megszokott látvány az ilyesmi:

Brazília
Kép forrása: Reddit

Hongkongban minden modern és csillogó, igaz? Nos, ez csak az illúzió, amit elsőre látunk, de a teljes kép az így fest, mint ahogy ez a lakótelep is:

Hongkong
Kép forrása: Reddit

Vakáció Venezuela nagyvárosaiban? Nos, bár rengeteg alkalmas hely van rá az országban, a legtöbb nagyvárosban ilyen és ennél zsúfoltabb utcák sokkolják le teljesen a turistákat:

Venezuela
Kép forrása: Reddit

Míg Makaóban a legtöbben azt gondolják, hogy csupa olyan épületre, luxusra és modern életre számíthatnak, mint a kép felső felében látható épület, nagyon is jellemző, hogy a mélyszegénységben élők a kép alsó felében látható házban tengetik a napjaikat.

Makaó
Kép forrása: Reddit
Borítókép forrása: Reddit
0 /eletmod/utazas/nem-csak-turista-negyedekbol-allnak-a-legnepszerubb-uticelok/