Barion Pixel Applikációk, amikre minden utazónak szüksége van – Coloré

Applikációk, amikre minden utazónak szüksége van

2021. 03. 14.

Tervezéshez, alaposabb felfedezéshez és eltévedés ellen.

utazas

A gyakorlott utazóknak már nem is kell gondolkodnia, hogy miket pakoljanak be akár a nagy-, akár a kabinbőröndbe. Hála a technika óriási fejlődésének, már eszünkbe sem jut térképet hajtogatni a kézitáskába, és a fordítóprogramok segítségével az sem okoz gondot, ha nem beszéljük a helyi nyelvet, vagy épp a helyieknek akad gondja az angollal.

Mindegy, hogy alaposan előre tervező vagy kalandkedvelő vagy, ha utazásról van szó, jó, ha kéznél van a telefononod néhány olyan alkalmazás, ami segít még jobban megismerni a helyet, rejtett kincseket fedezhetsz fel, és még internet sem kell minden esetben a haszbálatukhoz.

XE Currency

Ha nincs kedved folyton fejben számolni, hogy milyen is az árfolyam épp, és hány forint lenne, amit helyi pénznemben fizettél, egész egyszerűen használd az XE Currency valutaváltó appot, ami másodpercek alatt beavat az aktuális árdolyamba, sőt, offline is láthatod a legutóbbi állapotot, ezzel pedig szuperkönnyű pontosan számolni.

App in the Air

Ha azok közé tartozol, akik késősek, vagy épp izgulnak, mikor átszállásos repülésre kerül a sor, akkor kötelező alkalmazás az App in the Air, amellyel csekkolhatod a nemzetközi repülőjáratokat, részletes útvonalakat láthatsz, illetve, hogy melyik kapunál kell beszállnod, de még arra is figyelmeztetsz, ha késik a géped, vagy esetleg törölték a járatodat. Az utasfelvételtől, a beszálláson át egészen az érkezésig mindenről tájékoztat, sőt, a barátokkal, családdal is megoszthatod ezen keresztül, hogy épp hol tartózkodsz, így senkinek sem kell addig sem idegeskednie, míg meg nem kapják tőled az üzenetet, hogy sikeresen eljutottál úticélodhoz.

Wolfram Sun Exposure

Tengerpartra mész, és hatalmas napozásokra készülsz? Az alap, hogy egy erős fényvédőkrém van a táskádban, de azt is érdemes tudni, hogy mennyi időt tartózkodhatsz erős napfényben, a bőrtípusod, a nyaralásod helyszíne, és az aktuális időpont szerint. Az app UV előrejelzésekkel is segíti, hogy ne égj le, de le tudj barnulni.

utazás_app
Kép forrása: Unsplash

Citymapper

Ha nincs kedved feleslegesen sokat tömegközlekedni a városokban, akkor kötelező ez az app. Számos nagyvárosban mutatja meg, hogy hogyan jutsz el leggyorsabban és legegyszerűbben oda, ahová szeretnél, valós idejű adatokkal számolva, ráadásul minden közlekedési formát figyelembe vesz.

Hotel Tonight

Van, hogy az embernek egy last minute szállásra van szüksége, erre tökéletes megoldást nyújt ez az app. Kizárólag napi ajánlatokat mutat, így remek akciókat foghatsz ki, és még a felhasználók véleményét is elolvashatod a kinézett szálláshelyekről.

PackPoint

A PackPoint annak lesz a kedvenc alkalmazása, aki hajlamos túltolni a pakolást, ugyanis remekül összegyűjti, hogy azon a helyen, ahová készülsz, mik azok, amikre mindenképp szükséged lesz, neked pedig nem kell elpakolnod a fél háztartásodat

Borítókép forrása: Unsplash

0 /eletmod/utazas/applikaciok-amikre-minden-utazonak-szuksege-van/