Sokkal könnyebb lesz elaltatni a kisbabákat

2021. 09. 27.

Az egyik autómárka zseniális újdonsága sok kisgyerekes családnak hozhat megnyugvást: az általuk fejlesztett kiságyban a baba úgy érzi, mintha egy mozgó autóban feküdne.

Az én gyerekeim kiskorunkban néhány percen belül elaludtak, ha betettem őket a gyerekülésbe, és elindultunk az autóval. Kétségbeesésemben többször is ehhez folyamodtam, amikor éjszakánként sírtak, és sehogy másképp nem tudtam őket megnyugtatni.

Nem nagy élmény hajnalban körözni az autóval a városban, de még mindig jobb, mintha a kicsi felverné az egész házat. Ha szerencsém volt, az út végén még vissza is tudtam csempészni őket a kiságyba úgy, hogy ne ébredjenek fel.

Baba Ford Alszik
A mágikus kiságy, amiben nyugodtan alszik a baba / Fotó: YouTube

Korábban rögzíti, majd „lejátssza” az autó mozgását

A Ford Spanyolország fejlesztésének köszönhetően a kimerült szülők megmenekülnek a kizárólag a baba megnyugtatását célzó autózástól. A Max Motor Dreams nevű kiságy ugyanis tökéletesen szimulálja a kicsi számára a mozgó autót. A kiságy nemcsak mozog, hanem a motorhangokat is kiad, sőt a felvillanó majd elhalványuló led lámpák az utcai lámpák illúzióját is keltik.

Az első lépés az eszköz működtetéséhez, hogy egy applikációt bekapcsolunk az autóban. Rögzíti a járművet érő hatásokat, majd hűen reprodukálja őket, amikor bekapcsolják a kiságyat.

Az egyik anyukának, aki kipróbálta a Max Motor Dreamset, ez volt a véleménye: „Ez a kiságy mágikus.”

A Motor Dreams nevű kiságyat bemutató rövidfilmet IDE kattintva nézheted meg.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix