Barion Pixel Online vadvilág: virtuális parkőrök vigyáznak a szavanna veszélyeztetett állataira – Coloré

Online vadvilág: virtuális parkőrök vigyáznak a szavanna veszélyeztetett állataira

2021. 03. 05.

Technika segítségével te is küzdhetsz az orvvadászat ellen.

vadvilág

Óriási problémát jelent az állatvilág számára az orvvadászat, különösen a veszélyeztetett fajokra. Most egy innovatív kezdeményezésével a felhasználók a technológia segítségével küzdhetnek az orvvadászat ellen az afrikai szavannán. A Samsung Wildlife Watch programjának keretében egésznapos élő videót rögzítenek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban található Balule Természetvédelmi területről.

A felhasználók világszerte csatlakozhatnak a felhíváshoz és virtuális parkőrként vigyázhatnak a védett állatfajokra, miközben a természetes élőhelyükön figyelhetik meg őket.

Az Africam egyedi működési modelljén keresztül támogatja a Fekete Mamba Orvvadász-ellenes Egységet, ennek tagjai erőszakmentes eszközökkel küzdenek az orvvadászat ellen.

wildlife watch
Kép forrása: Wildlife Watch

A kizárólag nőkből álló csapat munkájára a járvány alatt minden korábbinál nagyobb szükség van, hiszen az orvvadászok is kihasználják a turizmus jelentős visszaesését, és fokozottabban veszélyeztetik az állatvilágot.

A Wildlife Watch programon keresztül a felhasználók közelebbről is megismerhetik a parkőrök munkáját, az állatokat és támogathatják is az egységet.

A Dél-Koreában született, jelenleg Berlinben élő DJ, producer és divattervező, Peggy Gou állt a kezdeményezés élére. A művész maga is imádja az állatokat, különösen a zsiráfokat, így fontos számára, hogy minél többen csatlakozzanak, vigyázzanak az állatokra és felhívják a figyelmet az orvvadászat veszélyeire, így nyilatkozott a témában közösségi oldalain:

Mindannyian szeretjük ezeket a csodálatos állatokat, de a zord valóság az, hogy az orvvadászat Afrika-szerte virágzik. Fantasztikus, hogy egy olyan eszköz, amelyet mindennap használunk, megoldást jelenthet egy ilyen fontos problémára. Nagyon izgalmas, hogy virtuális parkőrökké válhatunk és támogathatjuk az orvvadászat elleni küzdelem valódi hőseit

mondta a Wildlife Watch kapcsán a producer.

A virtuális parkőrök a wildlife-watch.com weboldal követésével segíthetik a látogatók a helyszíni kollégáik munkáját. Az önkéntesek figyelmeztetést küldhetnek, ha veszélyben lévő állatokat látnak vagy éppen orvvadászok nyomait fedezik fel.

Az esetekről készült pillanatfelvételt megoszthatják a közösségi oldalaikon, így másokat is arra ösztönözhetnek, hogy csatlakozzanak és támogassák a Fekete Mamba Egységet. A különböző kameranézeteknek köszönhetően mindig más nézőpontból figyelhető meg a vadvilág, így az önkéntes őrök a kanapéjuk kényelméből szemlélhetik az oroszlánokat, az elefántokat, vagy éppen a zsiráfokat a természetes élőhelyükön.

Borítókép forrása: Wildlife Watch