Barion Pixel A legkülönlegesebb mentálhigiénés appok – Coloré

A legkülönlegesebb mentálhigiénés appok

2021. 04. 28.

A mai világban annyi a stressz, hogy muszáj a digitális platformokat is bevetni, ha szeretnénk egy kicsit relaxálni.

A technológia egyrészt túl sok impulzust és stresszt tud okozni, másrészt tudja ezt tompítani is, hála az okos programfejlesztőknek, akik mára sok relaxációs, mentálhigiénés alkalmazást hoztak létre, melyek tervezésében orvosok és terapeuták vettek részt.

Mentalis Egeszseg App
Forrás: pexels.com

Ha te is hajlamos vagy a túlpörgésre, stresszelsz vagy csak nehezen megy az elalvás, ezeket az applikációkat érdemes telepíteni az okoskészülékeidre!

  • Calm. Ahogy a neve is sugallja, teljes nyugalmat áraszt, megálljt parancsol a pörgésben, segíti a koncentrációt, a kikapcsolást, hogy kicsit félre tedd a problémákat. Az Apple saját fejlesztése (de elérhető Androidon is), amely nyugtató filmzenékkel, kellemes mozgásgyakorlatokkal és meditációs programokkal is fel van szerelve, de akár az esőcseppeket is nézegetheted.
  • Pride Counseling. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy az LGBTQ+ személyek fokozottan ki vannak téve a mentális betegségek kockázatának, mivel nincs olyan térség, ahol ne érné őket valamilyen fokú atrocitás, intolerancia. Ennek megoldására a Pride tanácsadás egy-egy terápiát és csoportos webes szemináriumokat kínál engedéllyel rendelkező terapeutákkal, akik a queer emberek támogatására specializálódtak. Az app fizetős, de akinek nem jön be a telefonos lelkisegély, az tehet egy próbát. Angol tudás szükséges.
  • Headspace. Nemzetközi szinten elismert és kedvelt program, melynek meditációi a magyar Netflix kínálatában is elérhetőek. Akinek ez nem lenne elég, letöltheti a Headspace-t a mobiljára és meditálhat, relaxálhat, oldhatja a szorongását vagy épp az alvászavarára találhat megoldást. Külön nagyszerű, hogy a programnak van gyermekekre szabott része is.
  • Rainn. Ez egy nagyon speciális, angol nyelvű alkalmazás, de talán nem árt, ha felhívjuk rá a figyelmet: a program ugyanis a szexuális abúzust elszenvedetteknek nyújthat komoly segítséget, csoportterápiákkal és szakemberekkel. Ha valaki tud angolul, és nem mer hazai segítséget kérni, annak ez is egy lehetőség. Barátságokat is köthetünk rajta, így sosem leszünk egyedül az átélt traumánkkal.
  • Just Like Buddha. Nevével ellentétben magyarul elérhető, kitűnő szolgáltatás, minden operációs rendszeren elérhető. Tanácsok, a buddhizmus tanai, vezetett meditációk, öngondoskodás, pozitív életszemlélet. Érdemes kicsit megmerülni benne!
0 /eletmod/technika/a-legkulonlegesebb-mental-higienias-appok/