Barion Pixel 3+1 app megszállott diétázóknak – Coloré

3+1 app megszállott diétázóknak

2021. 06. 09.

Akik állandóan figyelik az étrendjük kalóriaszámát vagy tápanyagértékét, azok imádni fogják ezeket az alkalmazásokat, melyek az egészséges táplálkozás virtuális úttörői.

Nehéz manapság eligazodni a divatos diéták, táplálkozási trendek és fogyókúrák útvesztőiben, pedig egyre többen törekszünk az egészséges étrend betartására. Kalóriaszámlálás, paleozás, ketogén diéta, gluténmentes étrend, hisztamin diéta…ez még csak a sor eleje. A most következő telefonos appok nagyon jó szolgálatot tehetnek neked!

App Dieta
Forrás: unsplash.com
  • A Google Fit kalóriát számol, figyeli az aktivitást és összekapcsolható más Google alapú egészség appokkal. Olyan, mint az almásoknak az Apple Health appja. Ha beállítod, elkezdi mérni a napi séta, kerékpározás és egyéb mozgás mennyiségét. Segít elérni az egészséges életmódot, hiszen kordában tart, ösztönöz, visszajelzést ad, hogy mennyi időt és energiát fektettél ebbe bele.
  • A MyFitnessPal jó barátod az egészséges étkezésben. Számolja az elfogyasztott ételek után a makrotápanyagok mennyiségét, vagyis azokat az építő és energiát adó forrásokat, amikre mindenkinek szüksége van. Ide tartoznak a fehérjék, zsírok és szénhidrátok. Voltaképpen a napi kalória beviteledet követed nyomon, de egy már magasabb szinten, hiszen nem mindegy, hogy 100 kalóriát egy vödör retek megevése vagy egy kocka csoki jelent…főleg, ha diétázol.
  • Cuki és hasznos a Blender Girl a nyárra, hiszen mindenféle egészséges smoothie receptekkel gazdagíthatod a tudományod!
  • A Green Kitchen a növényi táplálkozást követőknek lett fejlesztve, ráadásul két szaktekintély által. Egyszerűen megtanulhatsz vega és vegán étkeket elkészíteni, így az ételek elkészítése és elfogyasztása is élvezet lesz.