Barion Pixel Várkonyi András szerint ez a jó házasság titka – Meglepően vélekedik a Barátok közt Vili bácsija – Coloré

Várkonyi András szerint ez a jó házasság titka – Meglepően vélekedik a Barátok közt Vili bácsija

2024. 04. 03.

Várkonyi András azt vallja, hogy a jó házassághoz nem árt, ha néha felejtünk!

Várkonyi András azt vallja, hogy a jó házasság titka az amnéziában rejlik. Feleségével több mint ötven éve élnek együtt, ám nemcsak az a titkuk, hogy elfelejtik egymás hibáit. Sokat járnak wellnesshétvégékre, és nagyokat sétálnak legújabb családtagjukkal, Pajtival, a kiskutyával.

Pajtival az ürömi menhelyen választottuk ki egymást, már három éve. Rögtön odajött hozzám, és lepisilte a nadrágomat, kijelölt magának. Az unokánk is velünk volt, az ő szívét is azonnal elrabolta. Azt szokták mondani, hogy mentett kutya, de igazából mi vagyunk a mentettek, az egészségünk záloga, hiszen sokat kell mozogni vele, mindig ad valamilyen feladatot.

Várkonyi András, a kutyagazdi

Mint a színész elmondta, nem mindig könnyű tartani az iramot Pajtival, amit leginkább a kezében, a végtagjaiban, majd a csípőjében érzett. Elmondása szerint olyan érzése volt, mintha tűvel szurkálnák.

Sajgott a testem, éreztem, hogy valamit tennem kell. Oszvald Marika ajánlott egy ízületregeneráló keveréket, ami segített a bajomon. Ez nagyon sok hasznos összetevőt tartalmaz, például a fűzfakéregben gyulladásgátló anyagok vannak, középkori szerzetesek is használták már fájdalomcsillapításra. Az indiai tömjénfa egy igazi ajurvédikus kincs, alkalmas arra, hogy blokkolja a gyulladást okozó enzimeket. A reumával egy kis szíves virág kivonata képes leszámolni. Nem csak azért örülök, mert elmúlt a fájdalom, hanem azért is mert már nem okoz gondot egy-egy hosszabb séta sem, Pajtival és a feleségemmel.

Várkonyi Andrásnak és feleségének tartania kell a lépést Pajtival
Várkonyi Andrásnak és feleségének tartania kell a lépést Pajtival

András és Mária közös szenvedélye az olvasás, de a házaspár az aktív programoktól sem riad vissza. Termálfürdőbe járnak, de szívesen esznek étteremben is. Sokat beszélgetnek, és sokszor velük tart szeretett unokájuk is.  

Várkonyi és felesége több mint ötven éve kitartanak egymás mellett, jóban-rosszban. 

A jó házasság titka az amnézia, minden, ami akadály volt, vagy sértődés, azt el kell felejteni. Csak arra kell gondolni, hogy milyen hosszú időt töltöttünk együtt békében és nyugalomban.

A színész a biliárddal is megpróbálkozott
A színész a biliárddal is megpróbálkozott

Felesége hozzátette, hogy nem szólnak bele a másik dolgába, támogatják egymás munkáját. Fontosnak tartják, hogy ne csak szeressék, hanem becsüljék is egymást, és habár vannak viták, hamar túllépnek rajtuk, és később sem hánytorgatják fel egymásnak a nézeteltéréseket.