Barion Pixel Tim Burtonnak vad ötlet volt Michelle Pfeiffer Macskanőjéhez, és valami mást is elárult – Coloré

Tim Burtonnak vad ötlet volt Michelle Pfeiffer Macskanőjéhez, és valami mást is elárult

2023. 12. 30.

A Batman visszatérben a csodás színésznő, Michelle Pfeiffer keltette életre a Macskanőt, akinek kijárt volna a film sikere után egy spinoff.

Az egyik spin-off, amelyet sok Batman-rajongó szeretett volna látni, a Tim Burton Batman Visszatér című filmjének sikere után, a Macskanő lett volna, ám ezt soha nem kaptuk meg, pedig a készítőknek volt pár ötlete.

Burton egy kisvárosban játszódó fekete-fehér Macskanő filmet akart készíteni, míg a forgatókönyvíró, Daniel Waters a szuperhős műfaj szatirikus felfogását képzelte el hozzá.

A Warner Bros. meg is kezdte a film fejlesztését, de az soha nem látott végül napvilágot. Az 1992-es Batman visszatér forgatókönyvírója , Daniel Waters a közelmúltban felfedett néhány kulisszatitkot, köztük a meglévő ötleteket is.

macskanő
Forrás: imdb

Burtonnak és Watersnek is határozott elképzelései voltak Selina Kyle-ról a filmvásznon. Waters szerint Tim Burton egy 18 millió dolláros fekete-fehér filmet akart csinálni, olyasmit mint az eredeti Cat People. Waters azonban másra gondolt – a szuperhős műfaj szatirikus átdolgozására. Az volt az ötlete, hogy készítsen egy metaforikus Batman- filmet. Pontosan olyan világot képzelt el, mint most a The Boys sorozat, ahol “bunkó szuperhősök” vannak. Tehát ötletével jócskán megelőzte a széria sikerét.

A klasszikus Batman folytatásban Michael Keaton volt a címszereplő, míg a főgonosz Pingvint, Danny DeVito keltette életre.

Azóta kaptunk egy Macskanő filmet Halle Berry-vel 2004-ben, ami elég megosztóra sikerült. A Batman filmek az HBO MAX-on streamelhetők.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: imdb