Barion Pixel Taylor Swift koncertje kellős közepén kelt rajongója védelmére – Coloré

Taylor Swift koncertje kellős közepén kelt rajongója védelmére

2023. 05. 15.

Egy Twitteren felbukkant videón látszik, hogy a The Eras Tour elnevezésű turnéja keretein belül fellépő Taylor Swift egyik dalát szakítja félbe, mert valami történik a milliós közönség soraiban.

„Hé, hagyd abba! Nem csinált semmit!”  – Egy rajongó által rögzített videófelvételen Taylor Swift Bad Blood című dala előadása közben próbált közbeavatkozni szombati philadelphiai előadása során, mert a színpadról úgy látta, hogy odalent incidens történik. A 33 éves popdíva Lincoln Financial Field stadion gyepén tartott koncertje során a biztonsági szolgálatot vonta felelősségre, lemutatott a színpadról, valószínűsíthetően azért, mert egy rajongójával nem megfelelően bántak az őrök.

A felvételen látszik, hogy Swift addig nem nyugodott meg, amíg a szituáció nem rendeződött. Bár sem az énekesnő, sem a helyszín csapata nem nyilatkoztak eddig az esetről, egy kommentelő, aki ott volt a koncerten, azt írta a biztonságiakról: „ahelyett, hogy megkértek volna minket, hogy menjünk arrébb a kordonoktól, folyamatosan fizikailag nyomtak vissza minket”. A Twitter-felhasználó szerint „extrém agresszív” és indokolatlan volt az őrök fellépése a jelenlévők felé. Később egy Caitlin Gabell nevű lány jelentkezett TikTokon, mondván, ő volt az a lány, akit Taylor Swift megvédett a színpadról. Állítása szerint egy biztonsági végig zaklatta őt és barátnőit, mintha a férfinak nem tetszett volna, hogy jól érzik magukat.

Taylor példáját látva sokan megjegyezték, hogy ez a helyes viselkedés, nem pedig az, ami Travis Scott rapper két évvel ezelőtti koncertjén volt látható, akinek fellépése alatt nyolc ember halt meg az Astroworld fesztiválon. Az előadó állítólag észre sem vette a közönség soraiban kialakult pánikot, pedig felvételek tanúsítják, hogy egy női rajongója majdnem feljutott a színpadra is, ahol közölni próbálta  a szervezőkkel, hogy nagy a baj.

A The Eras Tour elnevezésű turné március közepén startolt el Glendale-ben, Arizonában, és a stadionokat megtöltő koncertsorozat minden egyes show-ja három óránál is tovább tart, mivel az énekesnő negyvennégy dalt ad elő közönségének karrierje elmúlt éveiből. A turné amerikai helyszíneire való jegyvásárlásra akkora volt az érdeklődés, hogy 3,5 millió ember regisztrált a jegyeket árusító Ticketmaster weboldalra. November 15-én rekordmennyiségű, egy nap alatt 2,4 millió koncertjegy kelt el Swift turnéjára, amitől a Ticketmaster szervere hamar összeomlott és százezrek maradtak belépők nélkül.

Forrás: People
Borítókép: Taylor Swift Nashville-ben május 6-án. Forrás: John Shearer/TAS23 / Contributor / Getty Images