Barion Pixel Miért szakít annyi sztárpár? – párkapcsolati szakértő válaszol – Coloré

Miért szakít annyi sztárpár? – párkapcsolati szakértő válaszol

2023. 09. 01.

Shakira és Gerard Piqué, Britney Spears és Sam Asghari, Natalie Portman és Benjamin Millepied, Kevin Costner és Christine Baumgartner… Csak néhány sztárpár, akiknek a kapcsolata az utóbbi időben ment tönkre.

Ömlenek ránk a sztárpárválások

Mintha valami új trend lenne, annyi sztárpár jelentette be a válását az utóbbi hónapokban. Szinte már követni se lehet, mennyi kapcsolat ment szét és miért.

Britney Spears és Sam Asghari bejelentették, hogy mindössze 14 hónapnyi házasság után elválnak. Sofia Vergara és Joe Mangienello szintén nemrég hozták nyilvánosságra, hogy hét év házasság után véget ért a kapcsolatuk. Addison Timlin beadta a válókeresetet A medve sztárjától, Jeremy Allen White-tól. Kevin Costner színész volt felesége, Christine Baumgartner szintén így tett. De Natalie Portman is külön él már a párjától, Benjamin Millepiedtől.

Ariana Grande és férje, Dalton Gomez két év házasság után januárban váltak el egymástól, amit gyorsan követett, hogy a Wicked béli kollégája, Ethan Slater dobta középiskolai kedvesét a popsztárért. De ott van Taylor Swift, aki hat év randizás után szakított Joe Alwynnal, mielőtt továbblépett volna a The 1975 frontemberével, Matty Healyvel. A kapcsolatuk rövid életű volt, hiszen azóta már ők is szakítottak. De nem kell külföldre menni, itthon is zajlik az élet, vége lett Tóth Gabi és Krausz Gábor házasságának is.

Nagyon úgy tűnik, hogy valami van a levegőben, ugyanis egyre több sztárpár szakítás történik!

sztárpár
Taylor Swift és Joe Alwyn / Kép forrása: Christopher Polk/NBC / Contributor / NBCUniversal / Getty Images

A The Independent párkapcsolati szakértőkkel vitatta meg a sztárpárok válását, és arra a következtetésre jutottak, hogy ezek a kapcsolatok nem is lehetnek igazán tartósak.

A híresség jellege nem nagyon kedvez a hosszú távú kapcsolatnak. Ezért is megdöbbentő, amikor a sztárpárok tartósak. Már nem az a sokkoló, ha szakítanak, hanem az, ha 15 éve együtt vannak. Mintha ez egy csoda lenne

– állítja a szakértő.

A hírnév, a vagyon, a karriercélok, vagy akár egy intim filmjelenet mással, mind-mind nyomás alá helyezheti a hírességek kapcsolatát. Arról nem is beszélve, hogy minden lépésüket folyamatosan figyeli a nyilvánosság.

A hírességek válása nem jelent trendet, de rávilágít arra, hogy a közszereplők számára milyen nehéz szinkronban tartani magán- és szakmai életüket. A párok eltávolodnak egymástól. Ez a modern kapcsolataink igazsága. Rengeteg munkával jár, hogy a céljainkat összhangban tartsuk

– mondta.

Amikor egyes sztárpárok szakítanak, gyakran a túl sok külön töltött időt hozzák fel a szakítás okaként. Austin Butler és Vanessa Hudgens például állítólag azért szakítottak még 2020-ban, mert a nagy távolság és a zsúfolt színészi időbeosztás útjába állt a közel egy évtizedes kapcsolatuknak. A kreatív munkák sok időt, figyelmet és gyakran utazást igényelnek. Mindez pedig előhozhatja azt, hogy azokhoz kötődjenek, akikkel együtt dolgoznak, ez történhetett Ariana Grande és új kedvese, Ethan Slater esetében is. A popsztár először a múlt hónapban került a címlapokra, amikor bejelentették, hogy a férjével, Dalton Gomezzel január óta külön élnek, majd kiderült, hogy új kapcsolatba kezdet a szintén házas kollégájával.

Azoknak a kapcsolatoknak, amelyek sikerülnek, az egyik partner karriercéljai vagy igényes időbeosztása lehet az ára. A jó kommunikáció a sikeres kapcsolat fenntartásának kulcsa. A sztárpároknak meg kell szervezniük, hogy mikor találkoznak, utaznak egymással, valamint, hogy hogyan tartják a kapcsolatot, amikor külön vannak és ezeket a megállapodásokat tiszteletben kell tartaniuk.

sztárpár
George Clooney és Amal Clooney / Kép forrása: Jeff Spicer / Contributor / WireImage / Getty Images

Mi a helyzet akkor, ha a sztárpár egyik fele nem híres?

George Clooney, Matt Damon és Meryl Streep mind olyan partnert választottak, aki nem a szórakoztatóipar része. Ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Ha egy híresség párja viszonylag ismeretlen, és hétköznapi munkát végez, a normalitás érzése segíthet a földön maradni. Egy világkörüli turné vagy egy hat hónapos filmforgatás megterhelő időbeosztással jár, de ha a párjuk velük utazhat, az megkönnyítheti a dolgokat.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ezek a kapcsolatok mindig boldogok. Reese Witherspoon 11 év házasság után bejelentette, hogy elválik Jim Toth tehetségkutató ügynök férjétől. Tavaly áprilisban Taylor Swift véget vetett hatéves kapcsolatának a feltörekvő brit színésszel, Joe Alwynnal. A hírek szerint, Alwyn „küzdött Taylor hírnevével és a nyilvánosság figyelmével”. Ariana Grande 2020 januárjában kezdett randevúzni Dalton Gomez ingatlanközvetítővel, közvetlenül azelőtt, hogy a Covid-19 világjárvány miatt együtt karanténba vonultak volna. Mindössze 11 hónappal később eljegyezték egymást, 2021 májusában össze is házasodtak, majd ugyanilyen gyorsan el is váltak.

Amikor Hollywoodban a híres férfiak úgynevezett „normális” nőket vesznek feleségül, kapcsolatukat azonnal szeretetteljesnek és egészségesnek mondják. Ám amikor a sikeres nők kapcsolatba lépnek egy viszonylag ismeretlen férfival, azonnal megkérdőjeleződik az egójuk és a férfiasságuk. A férfiak gyakran nehezen viselik, ha a párjuk ismertebb, többet keres, befolyásosabb vagy önállóbb.

Manapság nemcsak a sztárpároknak, de a normális embereknek is nehéz fenntartani egy kapcsolatot. A sikerhez tudni kell kommunikálni, ami nem mindig egyszerű. Nem a gyengeség jele, ha ehhez segítségre van szüksége egy párnak, akár sztárpárnak, például egy terapeuta, coach vagy párkapcsolati tanácsadó személyében.

Forrás: The Independent

Borítókép forrása: Kevin Winter / Staff / Getty Images Entertainment / Getty Images