Barion Pixel Hatalmasat szakított a 34 éves Taylor Swift: Durva összegért adta el magát a Disneynek – Coloré

Hatalmasat szakított a 34 éves Taylor Swift: Durva összegért adta el magát a Disneynek

2024. 05. 27.

Ennyit még énekes nem keresett a koncertfilmjével; brutál összeget kap Taylor Swilft az Eras Tour jogaiért.

Brutálisan megy a szekere idén Taylor Swiftnek. Az énekesnő nem csak a színpadon, a moziban de most már a Disney +-on is milliókat hódít meg. Mindezt persze nem apróért teszi, ugyanis rekordgázsiért adta le Eras Tour koncertfilmjének a jogait.

Taylor Swift, Eras Tour, Time, Az év embere
Kép forrása: Buda Mendes/Getty Images

Mennyi is szakít pontosan Taylor Swift?

Megjósolni is nehéz, de annyi biztos; a Disney + 75 millió dollárért, azaz több mint 26 milliárd forintért vette meg az Eras Tour koncertfilmnek a forgalmazási jogait. A turné maga is szép summát hozott az énekesnőnek, többszáz millió dollárt kereshetett vele, nem beszélve a koncertfilm mozis forgalmazásáról: világszerte 261 millió dollárt keresett a pénztárakban, azaz mintegy 91 milliárd forintot. Taylor ebből is jelentős összeget rakott el; a mozik a bevétel felét veszik le átlagosan, a maradék bevétel 50 százaléka azonban Swift bankszámlájára vándorolt, így legalább 22,5 milliárd forintnyi dollárnak kellett csilingelnie. A gigászi összegek abszolút rekordnak számítanak; sose ennyit nem keresett még koncertfilm a világon.

Taylor Swift
Kép forrása: Terry Wyatt / Stringer / Getty Images Entertainment / Getty Images

Mikor láthatjuk Taylor Swift koncertfilmjét?

A Disney+ gyorsan lecsapott a jogokra, a streamer ugyanis többszáz millió dollárnyi veszteséggel zárta az évet a drága és a mozikban rosszul teljesítő animációs filmjei miatt. Az Eras Tour március 15-én debütált remélve, hogy a vaskos befektetés valamennyi extra bevételt hozza a szolgáltatónak.