Barion Pixel Sokkoló: Stohl András egy koporsóban érezte meg az apja halálát a színpadon – Coloré

Sokkoló: Stohl András egy koporsóban érezte meg az apja halálát a színpadon

2023. 12. 19.

Stohl András őszintén vallott édesapjával való kapcsolatáról, ahogy arról is, hogy hogyan tudta meg, hogy apja nincs többé.

Stohl András sokáig nem hitt a természetfeletti dolgokban, ám édesapja halála megváltoztatta ebbéli nézeteit. Amikor már apja nagyon beteg volt, Stohl András egy színdarabban játszott, s szerepe szerint kivégzése után egy koporsóban fejezi be a darabot. Az előadás utolsó perceit is itt tölti, s egyik alkalommal míg ott feküdt, különös érzés kerítette hatalmába.

Szerintem apu most ment el

-gondolta magában ott, a koporsóban fekve. Nem tudta megmagyarázni, miért gondolja így, ám az előadás után megmagyarázhatatlan sejtése beigazolódott, ugyanis értesítették a szomorú hírről.

Stohl András családja

A színész az édesapjával való kapcsolata miatt is szerette volna, ha a három lánya után egy fia is születik, s ez végül megadatott neki, ugyanis negyedik gyermeke kisfiú, a kis Andriska lett. Mint mondta, sokszor észreveszi magán, hogy épp olyan gesztusokat használ, mint az édesapja. Felismerte, hogy bármennyire is szerette őt, nincs apaképe, s be kellett ismernie magának, hogy ő éppúgy nem volt jó apakép két nagyobb lányának.

Nemrégiben Geszti Péter Adom a napom című műsorában a színész elmondta, hogy édesapja meglehetősen szigorú ember volt, és előfordult, hogy meg is ütötte őt, lévén a kis Stohl András eleven gyerek volt, és mindig addig ment, amíg nem kapott pofont.

Stohl Andrásban az édesapja miatt alakult ki megfelelési kényszer, ám ő nem hibáztatja emiatt az apját / Kép forrása: Adom a napom / Viasat 3
Stohl Andrásban az édesapja miatt alakult ki megfelelési kényszer, ám ő nem hibáztatja emiatt az apját / Kép forrása: Adom a napom / Viasat 3

Mint az adásban elmondta, a mai napig hordozza magában a gyerekkora egyes momentumait, s apjával való kapcsolata miatt rendkívüli megfelelési kényszere van.

Valahogy nekem az apám felé állandóan volt egy megfelelési kényszerem. Attól tartottam, hogy nem vagyok elég jó neki. Ami nem volt igaz, csak ő nehezen fejezte ki felém ezeket a dolgokat, vagy amikor meg volt elégedve, annyit mondott, hogy jól van. (…) Ez nem volt nála tudatos, ő egy ilyen típusú ember volt, csak valószínűleg én egy érzékenyebb fiú voltam, akire ő nem is gondolta, hogy milyen hatással van.

Stohl András a FrizbiTV péntek esti adásában Hajdú Péternél mesél a szüleiről, gyermekeiről és magáról, Stohl Andrásról.

Nyitókép forrása: RTL Sajtóklub