Barion Pixel Íme a Spirit Awards 2022 győzteseinek listája – Coloré

Íme a Spirit Awards 2022 győzteseinek listája

2022. 03. 07.

Az 1984-ben alapított Independent Spirit Awards (eredeti nevén FINDIE vagy Friends of Independents Awards) a független filmeseknek szentelt díj, amely egyre többször talál párhuzamot az Oscarral.

1985-ben Peter Coyote és Jamie Lee Curtis egy Carol Bosselman által tervezett plexi piramist ajándékozott át az első Spirit Awards nyerteseknek, a trófea egy felfüggesztett, lánckerék lyukaiba helyezett cipőfűzőt ábrázolt.

2022 Film Independent Spirit Awards
Forrás: Northfoto

Ez a független filmek költségvetését jelképezte. Manapság azonban – 2006 óta – már egy madarat ábrázoló fém trófeát kapnak a nyertesek.

A Spirit Awards átadására hagyományosan az Oscar-gála előtti szombaton szokott sor kerülni. A Film Independent, a kitüntetések mögött álló szervezet azonban bejelentette, hogy idén három héttel előbbre hozza a ceremóniát, hogy fokozza annak hatását az Oscar-versenyre. Bár a jelöltek között idén kevés az átfedés, talán hatással lehet az aranyszobrocskák kiosztására is a most következő nyertesek listája.

A két műsorvezető, Megan Mullally és Nick Offerman elmondták, hogy a covid két éve igazán megterhelte a független filmeseket, még nehezebb volt így tető alá hozni a produkciókat, mint korábban. Az jelent némi segítséget, hogy már nem csupán a művész mozikra és filmes átadókon tartott vetítésekre támaszkodhatnak, hiszen az olyan streaming szolgáltatók, mint a Netflix is egyre több teret enged ezeknek az alkotásoknak.

A legjobb film kategóriájában a The Lost Daughter nyert, amit a hazai közönség is megnézhet a Netflixen.

Az elveszett lány
Forrás: Northfoto

A legjobb nemzetközi film díját a Drive My Car nyerte, amely egy japán alkotás.

A legjobb férfi főszereplő Simon Rex, a legjobb női főszereplő pedig Tayllour Paige lett.

Hatalmas elismerés született a legjobb rendezői díjnál, ugyanis a színésznő, Maggie Gyllenhaal első rendezésével nyert, ez szintén a Lost Daughter című film.

Forrás: variety.com