Barion Pixel Sigourney Weaver szerepe mindenkit meg fog lepni az Avatar 2. részében – Coloré

Sigourney Weaver szerepe mindenkit meg fog lepni az Avatar 2. részében

2022. 07. 02.

Az Avatar rajongók végre választ kaptak arra a kérdésre, hogy Sigourney Weaver hogyan térhet vissza a folytatásban, amikor karaktere meghalt az első részben.

Kiderült, hogy Sigourney Weaver 72 évesen egy tinédzsert fog alakítani James Cameron alkotásának régóta várt második részében. Sigourney karaktere maga mögött hagyja majd emberi formáját és Jake (Sam Worthington), valamint Neytiri (Zoe Saldana) örökbefogadott Na’vi lányaként tér vissza.

Sigourney Weaver tinédzsert fog alakítani az Avatár 2. részében
Forrás: Northfoto

Cameron egy korábbi interjúban elmondta, hogy ezzel Sigourney ismét egy nagy kihívással nézhet szembe színésznőként, hiszen 72 évesen újra egy tinédzser bőrébe bújni igen nehéz feladat lesz.

A december 16-án bemutatásra kerülő sci-fi a The Way of Water vagyis A víz útja alcímet kapta, amit Cameron szó szerint vett, hiszen az alkotás nagy részét víz alatt forgatták. A második rész több mint egy évtizeddel az első film eseményei után játszódik. A történet Jake-re, a párjára, Neytirire és családjukra összpontosít, így a film főszereplői Sigourney Weaver mellett a fent említett Worthington és Saldana maradtak, illetve a stábhoz olyan nagy nevek csatlakoztak még, mint Kate Winslet, Vin Diesel és Trinity Bliss.

Sigourney Weaver
Forrás: Northfoto

Az Avatar második részének munkálatai már az eredeti, 2009-ben debütált első Avatar-film megjelenése előtt elkezdődtek, de azért csúszott idáig, mert a rendezőnek szüksége volt a megfelelő és tökéletes technológiára a vízalatti mozgásrögzítéshez. Bár a projektet a 2010-es évek elején kellett volna elkezdeni, a forgatás csak 2017-ben kezdődött el az említett okok miatt.

A harmadik Avatar 2024 decemberében érkezik majd, és a tervek között szerepel még két további folytatás, amelyek megjelenési dátuma 2026. december 18. és 2028. december 22. lesz. De érdemes megjegyezni, hogy Cameron korábban kijelentette, ha az Avatar 2. és az Avatar 3. nem hoznak elég pénzt a konyhára, akkor ez a két folytatás nem készül majd el.

Az eredeti produkció minden idők legtöbb bevételt hozó filmje lett, ugyanis 237 millió dolláros költségvetésből 2,79 milliárd dollárt nyereséget hozott össze világszerte, kilenc Oscar-díjat is bezsebelt.

Ez is érdekelhet:

Pénz beszél – az 5 legdrágább film Hollywoodból

A filmbiznisz kívülről egy igencsak csillogó, fényes és jövedelmező világnak tűnik, így az embereket a külsőségeken kívül például az is érdekli, melyik a legdrágább film. Vörös szőnyeges események, sajtótájékoztatók, ruhaköltemények, fotózások és interjúk, na és persze az izgalmas forgatási munkálatok, kaszkadőrmutatványok és speciális effektek. Ha tudni akarod, mely 5 filmről van szó, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com