Sebastian Stan bizarr, eltorzított külsővel szerepel új filmjében

2022. 08. 04.

Sebastian Stan ezúttal nem egy jóképű szuperhőst alakít, hanem egy súlyos betegségben szenvedő férfit.

Sebastian Stan román születésű amerikai színészt a Marvel Filmuniverzum tette fel elsősorban a térképre, hiszen ő alakítja Bucky Barnes, azaz a Tél Katonájának karakterét. Nemrég a Pam és Tommy című sorozatban játszotta el az egyik főszerepet, azaz Tommy Lee-t, aki Pamela Anderson párja volt és szexvideójukról híresültek el. Stan a szerep kedvéért még a dobolni is megtanult, alakítása Emmy-jelölést hozott neki.

Sebastian Stan
Forrás: Northfoto

A most készülő filmjében Sebastian Stan ismét nagy kihívás elé nézett, mivel az A Different Man című pszicho-thrillerben egy súlyos betegséggel küzdő, eltorzult arcú férfit kelt életre. Stan karaktere 1-es típusú neurofibromatózisban szenved, ami – nem rákos – daganatok növekedését okozza az idegszövetben, ezáltal teljesen eldeformálja az arcot.

A betegség ábrázolására Sebastian Stannek komoly átalakulásokon kell keresztül mennie forgatásról forgatásra, a maszkmesterek elképesztő munkát visznek véghez, arcához protéziseket rögzítenek és mű bőrfelületeket képeznek, hogy a végeredmény valósághű legyen.

A történetben Sebastian Stan karaktere, Edward kitaszított életet él betegsége miatt, de egy plasztikai műtét megváltoztat mindent, visszanyeri külsejét és kimondottan jóképűvé válik. Az életét aztán feldolgozza egy színdarab, amiben az őt eljátszó színész megszállottja lesz. A film érdekessége, hogy a másik főszereplőt, a darabbeli Edwardot Adam Pearson alakítja, aki a való életben is a betegséggel küzd.

A 37 éves Pearson állapotát ötéves korában idézte elő egy a fejét ért ütés, aminek következtében dudor keletkezett, de az nem tűnt el, hanem további burjánzásnak indult. Ezután diagnosztizálták nála a neurofibromatózist, ami a kötőszövet jóindulatú, fibrómás betegsége.

A film forgatásai most New Yorkban zajlanak, és látva a képsorokat, egy igazán különleges alkotás lesz, ami egyszerre elgondolkodtató, nyomasztó és izgalmas.

Ez is érdekelhet

Ezt az 5 életrajzi sorozatot neked is látnod kell!

Ugye titeket is felvillanyoz, ha egy film vagy sorozat alapja a valóság? Még izgalmasabbá teheti a dolgot az, ha olyan személyekről szól az alkotás, akik még élnek – ilyen életrajzi sorozatból hoztunk most ötöt. A cikkből pedig az is kiderül, miért lesz érdemes megnézni őket.

Sebastian Stan
Forrás: Northfoto

Forrás: variety.com