Barion Pixel Rooney Mara kelti életre az ikonikus Audrey Hepburnt életrajzi filmjében – Coloré

Rooney Mara kelti életre az ikonikus Audrey Hepburnt életrajzi filmjében

2022. 01. 11.

Az Apple TV streaming szolgáltató hozza el a legendás színésznő életével és karrierjével foglalkozó alkotást.

A gyönyörű, Oscar-jelölt Rooney Mara lett a szerencsés, aki életre keltheti Audrey-t, persze ez egyben nagy felelősség is. A közelgő filmet Rooney producerként is jegyzi majd, a híres Michael Mitnick mellett. A film készítője, rendezője pedig a szintén Oscar-jelölt Luca Guadagnino.

Oscars 2020: Red Carpet
Forrás: Northfoto

Hepburn a brüsszeli Ixellesben született, és Hollandiában nőtt fel a második világháború idején, amikor a németek megszállták az országot. Audrey az Edda van Heemstra nevet használta, mivel a német megszálláskor egy angol hangzású név veszélyesebbnek számított.

1945-ben Amszterdamban Sonia Gaskellnél tanult balettozni, majd kóristaként lépett fel a West Enden. Első filmszerepe az 1952-es Monte Carlo Baby című filmben volt. Első főszerepe pedig az 1953-as Római vakáció volt, amiért Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat is kapott. Abban az évben az Ondine című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb főszereplőnek járó Tony-díjat is.

Audrey Hepburn élete nem volt unalmas, bája pedig egyszeri és megismételhetetlen a filmtörténelemben. Ezzel a kihívással néz szembe Rooney Mara, aki már nagyon várja, hogy az egykori színésznő bőrébe bújjon.

Egyelőre nem lehet tudni, mikorra készül el az alkotás, és mikor lesz majd látható az Apple TV szolgáltatóján.

Forrás: deadline.com
0 /eletmod/sztarok/rooney-mara-kelti-eletre-audrey-hepburnt/