Barion Pixel Rachel Weisz legújabb sorozatában nőgyógyászt alakít, ennek kapcsán elmesélte, hogy elvesztették babájukat Daniel Craiggel – Coloré

Rachel Weisz legújabb sorozatában nőgyógyászt alakít, ennek kapcsán elmesélte, hogy elvesztették babájukat Daniel Craiggel

2023. 05. 18.

Az 53 éves Rachel Weisznek két gyermeke van, a 4 éves Grace és a 16 éves Henry, ám egy vetélést is meg kellett élnie korábban.

Rachel Weisz az Amazon Prime-on futó új sorozatában, a Dead Ringers-ben egy nőgyógyász testvérpárt alakít, a Mantle ikreket, akik meddőségi klinikán dolgoznak. A sorozat eredetije David Cronenberg 1988-as drámája, melyben Jeremy Irons volt a főszereplő.

Rachel Weisz
Forrás: Amazon Prime

A The News Agents podcastnak adott érzelmes interjújában a Múmia-filmek egykori sztárja arról mesélt, mennyire érzékeny témát mutatnak be a sorozatban, mennyire tabukat feszegető műről van szó, és ennek kapcsán részletezte saját vetélésekor megélt tapasztalatait is.

Meglepődtem a reakciókon, amiket a sorozat jeleneteire adtak. Ez a női oldalról mutatja be a dolgokat, és ezek a történetek a valóságot tükrözik. Olyan, mintha túl lenne dramatizálva, de nem. A nők vetéléseken esnek át, koraszülött magzatok, rengeteg vér, igen ezt tapasztaljuk, nekem is volt. Sajnos ez mind a női mivoltunk megtapasztalásának része. Nem vagyunk hozzászokva, hogy ezt valaki elénk rakja, hogy ezt viszont lássuk képernyőn. Ezért úttörő ez a sorozat.

– mondta Rachel Weisz, aki konkrétumokat nem osztott meg babája elvesztéséről.

Daniel Craig és ő 2018-ban köszöntötték közös lányukat, Grace-t, illetve a színésznőnek van egy kamasz fia is, Henry, akinek Darren Aronofsky rendező az apja. Vele 2001 és 2010 között volt együtt a sztár.

Rachel Weisz később az álszent abortuszellenes aktivistákról is beszélt, akik támogatják a halálbüntetést az USA-ban.

Az élet mindkét végén más szabályok vannak, ez nagyon furcsa… A gyerekeknek meg kell ugyan születniük, de nem lesz ingyenes egészségügyi ellátás számukra. Ötéves kor alatti gyermekek számára nincs ingyenes oktatás. Nem segítik az anyákat. Mostanság napról napra úgy tűnik, egyre több az esélye annak, hogy az iskolában lelőnek egy gyereket egy géppuskával. A kormány dönthet úgy, hogy megérdemli a halált valaki. De az élete elején egy nőnek nincs ehhez döntési joga. Hogyan indokoljuk ezt?

– morfondírozott a színésznő.

Rachel Weisz
Forrás: Steve Granitz/Getty Images

Aki kíváncsi a határokat feszegető sorozatra, az mind a 6 részt elérheti az Amazon Prime-on. Az eredeti David Cronenberg filmet Bari Wood és Jack Geasland 1977-es Ikrek című regényéből dolgozták fel, amely Stewart és Cyril Marcus ikernőgyógyász igaz történetén alapult.

Forrás: People
Borítókép forrása: Jason Merritt/Getty Images