Barion Pixel „Ez baromság!” Ez a 70 éves Mickey Rourke véleménye arról, hogy Alec Baldwint emberöléssel vádolják – Coloré

„Ez baromság!” Ez a 70 éves Mickey Rourke véleménye arról, hogy Alec Baldwint emberöléssel vádolják

2023. 02. 01.

A 70 éves színész, Mickey Rourke megvédte Alec Baldwint a 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálában elkövetett emberölés vádjával szemben, mert szerinte a kellékes követte el a hibát.

A sok akciófilmet megjárt Mickey Rourke szerint a fegyvermesternek hatszor el kellett volna sütnie a fegyvert, hogy ellenőrizze a golyókat, mielőtt átadja azt a színésznek.

Annyira sajnálom a lányt, aki meghalt, és a családját, de ne Alec Baldwint hibáztassuk. Ez egyáltalán nem az ő hibája. Ha egy forgatáson valakinek az a feladata, hogy fegyvert ad egy színész kezébe, kutya kötelessége szárazon hatszor kilőnie vele. Én, akinek van gyakorlata a pisztolyokkal, magam is megteszem 12-szer, de Alec nem értett ennyire hozzá. Baromság, hogy őt hibáztatják!

– fakadt ki Mickey Rourke a közösségi médiában, posztját Baldwin is lájkolta.

Alec Baldwin
Forrás: Northfoto

Alec nem a házából vagy az autójából hozta a fegyvert a forgatásra magával. A fegyverek kezelése kizárólag a fegyvermesterek felelőssége. Semmiképpen sem lehet Alec Baldwint hibáztatni ezért a szerencsétlen tragédiáért. Biztos vagyok benne, hogy Alec már így is eleget szenved a történtek miatt. De őt hibáztatni szörnyen, szörnyen helytelen.

– folytatta a 9 és fél hét sztárja.

Mickey Rourke
Forrás: Northfoto

Baldwin ügyvédje, Luke Nikas szerint igazságtalanság, hogy a sztárt is vádolják az ügyben gondatlansággal, miközben egy harmadik személy feladata lett volna megelőzni egy ilyen tragédiát. Az ügyész szerint azonban Baldwin, aki közel 40 fegyveres filmben szerepelt már, ismerte a protokollt, nem is foghatta volna rá a fegyvert az operatőrre, akár igazi, akár nem, akár éles, akár töltetlen, ez szabály, amit be kell tartani. A baleset tehát valójában gondatlanságból elkövetett bűneseti baleset, és igenis felelős érte a fegyvermester éppúgy, mint a 64 éves színész.

Forrás: hollywoodlife.com
Borítókép forrása: Northfoto