Barion Pixel Meryl Streep majdnem nem kapta meg Az ördög Pradát visel főszerepét – Ez volt az oka – Coloré

Meryl Streep majdnem nem kapta meg Az ördög Pradát visel főszerepét – Ez volt az oka

2023. 12. 08.

Meryl Streep Az ördög Pradát visel című filmben hatalmasat alakított, ám nem sokon múlt, hogy ne ő játssza a főszerepet!

A 2006-os Az ördög Pradát viselben Meryl Streep Miranda Priestly-t játssza, s bár a szerep meglehetősen komoly, mégis a vicc-faktort hiányolták a készítők a színésznőből. A film producere, Wendy Finerman most bevallotta, hogy voltak ellenérzései Meryl Streeppel szemben.

,,Voltak, akik felhívtak és azt mondták: ,,Elment az eszed?! Még soha életében nem volt vicces!”

A producer tisztában volt azzal, hogy Meryl Streep leginkább komoly és drámai szerepeiről volt ismert, de bízott abban, hogy a humor sem áll távol tőle. Reményei beigazolódtak, hiszen Az ördög Pradát visel lett a színésznő egyik legsikeresebb filmje.

Meryl Streep Az ördög Pradát viselben

A színésznő korábban beismerte, hogy a film forgatása alatt depresszióba esett, mert olyan színészi stílust kellett felvennie, ami miatt megállt a kés a levegőben, ha színésztársaival találkozott. Ennek oka, hogy javaslatra kipróbálta az úgynevezett method actingot, aminek során annyira komolyan kellett vennie a szerepét, hogy a színen kívül is keményen viselkedett kollégáival.

A filmben szereplő Emily Blunt elmondta, hogy Meryl Streep ezután sosem használta ezt a technikát, mert annyira nyomorultul érezte magát a forgatáson emiatt. Míg a többi stábtag bulizott, ő távol maradt tőlük, ezáltal is erősítve szerepét. Bár a színésznő lelkileg megsínylette az időszakot, mindenképpen volt haszna, hiszen a vásznon keresztül is kihagy egy ütemet az ember szíve a játékát nézve.

Meryl Streep Az ördög Pradát visel óta számos szerepben bizonyította humorérzékét / Kép forrása: Getty Images
Meryl Streep Az ördög Pradát visel óta számos szerepben bizonyította humorérzékét / Kép forrása: Getty Images

A film készülte óta csaknem húsz év eltelt, és a legendás színésznő számos alkalommal bizonyította, hogy igenis van humorérzéke, gondoljunk csak a Mamma mia!-ra vagy a Gyilkos a házban című sorozatra, melynek a harmadik évadában kapott egy rendkívül összetett szerepet, amiben még énekel is!

Forrás: Bang Premier.

Nyitókép forrása: Getty Images