Barion Pixel 7 dolog, amit jó, ha megfogadunk Bill Gates feleségétől, Melinda French Gates-től – Coloré

7 dolog, amit jó, ha megfogadunk Bill Gates feleségétől, Melinda French Gates-től

2024. 01. 20.

Melinda French Gates a szegénység, a betegségek és az egyenlőtlenség elleni küzdelemben végzett munkájával világszerte kiérdemelte az ismertséget.

Melinda French Gates a szegénység, a betegségek és az egyenlőtlenség elleni küzdelemben végzett munkájával világszerte kiérdemelte az ismertséget.

Melinda French Gates, a zseni, Bill Gates volt felesége elismerésként megkapta az Egyesült Államok Elnöki Szabadságérmét és a Francia Becsületrendet is, világszerte sok ezer ember követi őt és tanul tőle, részt vesznek innovatív tevékenységeiben. Filantróp, író és informatikus, akinek van pár inspiráló tanácsa és gondolata az életre vonatkozóan, amit jó, ha megjegyzünk.

Melinda French Gates
Forrás: emal Countess/Getty Images

Ha sikeres vagy, az azért van, mert valahol, valamikor valaki adott neked egy életet vagy egy ötletet, ami a helyes irányba indított el. Ne feledd azt is, hogy adós vagy, amíg nem segítesz te magad vissza egy kevésbé szerencsés emberen.

A sokszínűség a legjobb módja az egyenlőség védelmének. Ha a különböző csoportokhoz tartozó emberek nem hozzák meg ezeket a döntéseket, akkor a társadalom terhei és hasznai egyenlőtlenül és igazságtalanul oszlanak el. A szabályokat hozó emberek biztosítják maguknak a haszon nagyobb és a terhek kisebb részét.

Rangsorolj! Ha nem töltöm ki az időbeosztásomat olyan dolgokkal, amelyek számomra fontosak, akkor mások olyan dolgokkal töltenék ki azt, ami nekik fontosnak.

Létrehozhatsz mindenféle új eszközt, de ha nem haladsz az egyenlőség felé, akkor valójában nem változtatod meg a világot. Csak átrendezed.

A bölcsesség nem arról szól, hogy több tényt gyűjtsünk össze, hanem arról, hogy a nagy igazságok mélyebb megértést igényelnek.

A világ tele van megoldhatatlannak tűnő problémákkal. Gyakran hagyjuk, hogy ezek megbénítsanak bennünket. Pedig ehelyett engedd, hogy a kihívás inkább cselekvésre sarkalljon.

Amikor az emberek nem tudnak megegyezni, az gyakran azért van, mert nincs egymás felé gyakorolt empátia, nincs megosztott tapasztalat. Ha azt érzed, amit mások, akkor nagyobb valószínűséggel látod azt is, ami az ő oldaluk. Akkor megérthetitek egymást. Ezután következhet az őszinte és tiszteletteljes eszmecserére, amely a sikeres együttműködés záloga és a haladás feltétele.

Borítókép forrása: Kevin Mazur/Getty Images