Barion Pixel Mel Gibson nem fog tanúskodni Harvey Weinstein perében – Coloré

Mel Gibson nem fog tanúskodni Harvey Weinstein perében

2022. 11. 18.

Az ügyészek végül nem hívják be Mel Gibsont, hogy tanúskodjon a szexuális ragadozóként számontartott producer büntetőperében.

Tovább folytatódik a hírhedt producer büntetőpere Hollywoodban. Mel Gibsont azért hívták volna be a bíróságra, hogy megerősítse egy neve elhallgatását kérő áldozat történetét. A nő azt nyilatkozta a nyomozóknak, hogy bizalmasan beszélt a történtekről a színésznek, miután Weinstein állítólag szexuálisan zaklatta őt.

Mel Gibson
Forrás: Northfoto

A nő Mel Gibson masszázsterapeutája volt, és jó barátság alakult ki közöttük, sok dolgot megosztottak egymással. Az incidens elmesélése után az Oscar-díjas színész felajánlotta a segítségét a nőnek, és megkérdezte, hogy hívja-e a rendőrséget, vagy keressen-e egy ügyvédet számára.

Ő volt az első ember, akinek végre megnyíltam.

– mondta a nő a hónap elején tett vallomásában, miközben sírt az emelvényen.

A per elején egy újságíró és producer, Allison Weiner, aki szintén Gibson barátja, azt nyilatkozta: meg tudja erősíteni, hogy az áldozat beszélt Gibsonnak a Weinstein-incidensről. A meghallgatáson Weiner elmondta azt is, hogy Gibson azért kötötte össze a nővel, hogy segítsen neki, és 2015-ben egy telefonhívásban beszéltek is a történtekről.

Cannes Positive Planet Foundation Diner
Forrás: Northfoto

A bíró a tárgyalást megelőző meghallgatáson úgy döntött, hogy a színészt az ügyészek behívhatják tanúskodásra, annak ellenére, hogy Weinstein védelme ellene érvelt. A producer ügyvédei felhozták Gibson rasszista és antiszemita megjegyzéseit, valamint azt a tényt, hogy Gibson rosszindulatúan viselkedik Weinsteinnel szemben, amióta megjelent a Passió folytatása, ami kemény kritikákat kapott.

Valakinek, aki fehér felsőbbrendű értékrendet vall, nem okoz gondot hazudnia egy zsidó származású vádlottal szemben.

– érvelt Weinstein ügyvédje, Mark Werksman a múlt hónapban a bíróságon.

Az ügyészek a Variety-nek szerdán megerősítették, hogy Mel Gibson nem fog tanúskodni, de további magyarázattal nem akartak szolgálni.

Forrás: dailymail.com
Borítókép forrása: Northfoto