Barion Pixel Mel Gibson bátyja kitálalt: Hollywood szörnyet teremtett, gyűlölöm azt, akivé vált – Coloré

Mel Gibson bátyja kitálalt: Hollywood szörnyet teremtett, gyűlölöm azt, akivé vált

2023. 05. 22.

Mel Gibson és testvérének karrierje együtt indult be, mindketten szerepeltek a Rettenthetetlen című filmben, de ma már szóba sem állnak egymással.

Egykor elválaszthatatlan volt Mel Gibson és két évvel fiatalabb fivére, Donal Gibson. Ám a karrier és a pénz teljesen megváltoztatta a viszonyukat, ma már nem is beszélnek egymással. Donal egy friss interjúban elmesélte, hogy legjobb barátok voltak, mindketten a színészetről álmodoztak, és őszintén örült bátyja sikereinek, végül azonban Mel befutott, testvérét pedig leírta a szakma, és ez többek között bátyja megosztó filmje, a Passió miatt történt.

A Passió előtt rendszeresen dolgoztam, de szerintem az emberek azt hitték, hogy Mel antiszemita, így engem is annak bélyegeztek. Feketelistára kerültem, miközben Mel azért még jó volt, mert milliók ömlöttek a bankba és a mozikba. A dolgok csak rosszabbra fordultak, amikor Melt 2006-ban Malibuban ittas vezetés miatt megállították, és részegen tombolni kezdett.

– ecsetelte Donal.

Mel Gibson az incidens után beszélt függőségeiről és mentális állapotáról, Hollywood megbocsátott neki, bár a rehabilitációját követően már nem tért vissza az élvonalba. Donal ezek miatt pedig teljesen hiteltelenné vált, és amikor anyagi segítséget kért testvérétől, az messzire elhajtotta.

Mel Gibson
Mel Gibson

Az emberek a Gibson nevet a fanatizmussal, rasszizmussal, kegyetlenséggel, gyűlölettel és dühvel hozták összefüggésbe. Olyan nagy stúdiókkal dolgoztam, mint a Warner Brothers és a Disney. Egy éjszaka alatt leállt minden. Hollywood megette és kiköpte. A hírnév, a pénz, az egész a fejébe szállt és szörnyet alkotott. Utálom, amivé vált.

– nyilatkozta őszintén Donal.

Hiába a kettejük közti hasonlóság és az öröklött tehetség, két Gibson nem fér meg egy csárdában, jelen esetben a filmiparban. Sajnálatos, főleg, hogy azért akadnak híres tesók, akik nem nyomják el egymást; például a Baldwin fivérek, a Hemsworth fivérek vagy Owen és Luke Wilson.

Mel Gibson bátyja, Donal Gibson
Peter Carrette Archive/Getty Images

A Gibson testvérek már öt éve nem beszélnek egymással. Donal megírta a Resurrection: Tales Of Family, Madness, Mayhem And Surviving The Gibson Rage (Feltámadás: A család, az őrület és a Gibson düh túlélésének meséje) című könyvét. Eközben Mel Gibson a Passió folytatásán; a Feltámadás-on dolgozik, amit elvileg 2024-ben láthatunk majd.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Rodin Eckenroth/Getty Images