Barion Pixel Meghan Markle politikai pályára lép? – Coloré

Meghan Markle politikai pályára lép?

2023. 10. 04.

Meghan Markle szóban került a kaliforniai szenátori posztra, miután az előző 90 éves korában elhunyt.

Szenátor lehet a hercegné?

Meghan Markle indulhat az amerikai szenátusi székért, ő töltheti be Dianne Feinstein kaliforniai szenátor helyét, aki 90 éves korában pénteken hunyt el. A néhai politikusnak még 13 hónapja van hátra a ciklusából. A sussexi hercegné pedig felmerült, mint potenciális jelölt, aki betölthetné az űrt, amit maga után hagyott. Egy, a kaliforniai kormányzóhoz, Gavin Newsomhoz közel álló forrás is megjegyezte, hogy Markle felmerült a szerepre.

Meghan határozottan merész döntés, de abban az őrültségben, ami manapság az Egyesült Államok politikája, ez nem lehetetlen. Őrültebb dolgok is történtek

– mondta a forrás a Daily Mail szerint. Newsom kormányzónak, aki a Demokrata Párt tagja, hamarosan helyettest kell választania Feinsteinnek, aki a leghosszabb ideig hivatalban lévő nő volt a szenátus történetében.

Meghan Markle
Kép forrása: Joshua Sammer / Contributor / Getty Images Entertainment / Getty Images

Meghan Markle politikai szerepe régóta tervben van

Meghan Markle lehetséges jövőbeli politikai szerepéről már nem egyszer esett szó. Newsom kormányzó gyakorlatilag interjút készített vele a szenátusi helyért 2020 októberében, amikor a mostani alelnök Kamala Harris helyét kellett pótolnia. A jelek szerint a hercegné a vezető demokraták közötti hálózatépítéssel foglalkozott, amikor szóba került a posztra, és végső célként az amerikai elnökséget tartotta szem előtt – állította a Daily Mailnek egy forrás.

Feinstein szenátor halála előtt Newsom kormányzó bejelentette, hogy egy fekete nővel pótolja a helyét, de a legjobb jelöltek már bejelentették, hogy jövő ősszel indulnak csak a pozícióért. Ha közülük választ egyet, az kivételezésnek tűnhet – mondta egy bennfentes a lapnak.

Tehát egy színes bőrű nőt kell találnia, aki 13 hónapig képes ellátni a feladatot, és beleegyezik, hogy nem száll szembe egyetlen olyan tapasztalt politikussal sem, aki már jelezte, hogy a ringbe lép

– magyarázta a forrás.

Nem sok olyan nő van, aki megfelel a képnek. Ezért is merült fel Meghan neve

– tette hozzá a bennfentes.

Meghan Markle, aki nemrég a férjével, Harry herceggel együtt jelent meg a németországi Invictus Games-en, összebarátkozott Gloria Steinemmel, a régi feminista ikonnal, aki bemutatta Meghan Markle-t a párton belüli kulcsfontosságú embereknek. Egy barátja szerint a hercegnét érdekli a politika, de jelenleg a pénzkeresésre koncentrál.

Forrás: Hollywood Life, Daily Mail

Borítókép forrása: WPAPool / Getty Images

0 /eletmod/sztarok/meghan-markle-politika/