Barion Pixel A Modern család sztárja szerint a Marvel tönkretette a vígjátékokat – Coloré

A Modern család sztárja szerint a Marvel tönkretette a vígjátékokat

2023. 08. 08.

A Modern család színésze, Adam DeVine úgy látja, hogy a Marvel az oka annak, hogy kevesebb igény van vígjátékokra.

A ’90-es években és a 2000-es évek elején a filmipar legnagyobb bevételeit a vígjátékok hozták: 1993-ban a Mrs. Doubtfire volt a legnézettebb film a moziban, és több, mint 440 millió dollárt bevételre tett szert. 2003-ban Jim Carrey főszereplésével a Minden6ó félmillió dollárt termelt, az Apádra ütök folytatása, a Vejedre ütök félmilliárd dollárt, a Másnaposok-filmek pedig 1,4 milliárd dollárt.

Az idők azonban változnak, és ma már sokkal kevésbé nézik a moziban a vígjátékokat, mint annak idején. Az ilyen típusú filmek sok esetben eleve a különböző streaming szolgáltatásokra készülnek, és korántsem lesz belőlük olyan legendás alkotás, mint elődeikből. Adam DeVine ennek okát a Marvel-filmek megjelenésében látja.

A Marvel a vígjátékok végzete?

Adam DeVine, aki a Modern család Andy-jét formálta meg, sarkos véleményt fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a Marvel-filmek milyen hatást gyakoroltak a vígjátékokra. Példának a Deadpool-filmeket hozta fel, ami az utóbbi évek legnézetteb vígjátéka volt. A Marvel-filmek is szépen szerepelnek a nézőszámokat illetően, és a színész szerint azért, mert a műfaj drága és mellette nincs igény hollywoodi vígjátékokra.

Az okot abban látja, hogy a néző azt várja el a vígjátékoktól, amit a 200 millió dolláros szuperhős-filmek adnak neki. Erre a vígjátékok képtelenek, már csak műfajuknál fogva is. Szerinte úgy vannak vele a nézők, hogy nem fognak beülni egy vígjátékra, ha ugyanannyi pénzért megnézhetnek olyan filmet is, amit több száz millió dollárért csináltak. Bár kétségtelenül viccesnek tartja azt, hogy a mosómedve beszél, szerinte ez korántsem vígjáték, és nem is kellene úgy kezelni, mintha az lenne.

Adam DeVine szerint a Marvel-filmek miatt kevesebbet néznek vígjátékokat az emberek / Kép forrása: NBC / Getty Images
Adam DeVine szerint a Marvel-filmek miatt kevesebbet néznek vígjátékokat az emberek / Kép forrása: NBC / Getty Images

A színésznek igaza lehet, ugyanis a stúdiók hagyományos vígjátékokat is csinálnak, és van rá igény, ám ehhez a megfelelő történet és színészek szükségesek. A Jennifer Lawrence főszereplésével bemutatott Barátnőt felveszünk például 85 millió dollárt hozott, míg George Clooney és Julia Roberts Beugró a Paradicsomba című filmje 170 millió dollár bevételt jelentett.

Adam DeVine szorgalmazza a vígjátékok készítését, annál is inkább, mert régebben évente 40-45 vígjátékot mutattak be, azaz hetente-kéthetente új érkezett a mozikba, míg a tavalyi évben összesen legfeljebb hét ilyen filmet vetítettek a mozik.

Forrás: Dexerto.

Nyitókép forrása: Getty Images