Barion Pixel A Bohém Rapszódia sztárja, Lucy Boynton lesz a Ruth főszereplője, mint Ruth Ellis, aki az utolsó nő, akit az Egyesült Királyságban felakasztottak – Coloré

A Bohém Rapszódia sztárja, Lucy Boynton lesz a Ruth főszereplője, mint Ruth Ellis, aki az utolsó nő, akit az Egyesült Királyságban felakasztottak

2023. 06. 15.

Az ITV drámája egy éjszakai klub háziasszonyának lebilincselő történetét meséli el, akit 28 évesen felakasztottak, miután agyonlőtte bántalmazó szerelmét, David Blakelyt. A főszerepet pedig a gyönyörű Lucy Boynton kapta.

Lucy Boyton bújhat Ruth Ellis bőrébe, és tárhatja elénk azt a szövevényes ügyet, amely végül az utolsó női akasztáshoz vezetett az Egyesült Királyságban, a Holloway börtönben. Mindez 1955-ben történt, és a magával ragadóan izgalmas történet két idővonalon fut majd egyszerre.

Lucy Boynton
Forrás: Axelle/Getty Images

A négyrészes szériában a 29 éves Lucy Boynton hiteles alakítása révén kiderül, mi történt több évtizeddel ezelőtt, és mi történt jó egy hónappal azelőtt, hogy Ruth meggyilkolta párját, az erőszakos David Blakely-t. A Kelly Jones által írt dráma premierje az ITV1-en lesz, és streamingelhető lesz az ITVX-en is.

A drámában Ruth Ellis, a fiatal szórakozóhely-menedzser bántalmazó kapcsolata látható Blakely-vel, majd letartóztatása a férfi halála után, bírósági tárgyalása és a menesztéséért folytatott jogi küzdelem. Ellist a hírhedt hóhér, Albert Pierrepoint akasztotta fel a Holloway börtönben, mindössze 28 évesen, 1955-ben.

Lucy Boynton
Forrás: Frazer Harrison/Getty Images

Az a hatalmas rejtély, hogy mi kényszerítette Ruth Ellis-t, hogy elvegye annak a férfinak az életét, akivel szenvedélyes, de mérgező és ingatag kapcsolatban állt, felfedi, hogy többről van itt szó, mint egy szenvedélyből fakadó bűncselekmény. Ruth hallgatása és az ellenállása, hogy beszéljen arról, ami közte és az autóversenyző, Blakely között történt, sokkal összetettebb, mint ahogy bevallotta. Ügyvédje, John Bickford kezd rájönni, hogy mi is történt a színfalak mögött. A tét nem kevesebb, mint szó szerint élet vagy halál. Bickford saját nyomozásba kezd, és olyan részleteket tár fel, amelyek megmenthették volna a nő életét, ha ezeket a tényeket időben a bíróság elé tárják.

– foglalta össze az ITV szóvivője a produkciót, amit Lee Haven Jones rendezett.

Lucy Boynton legutóbb az ITV háromrészes sorozatában szerepelt, Agatha Christie: Miért nem kérdezték Evanst? című adaptációjában, melyet Hugh Laurie készített.

Forrás: Daily Mail

Borítókép forrása: Rich Fury/Getty Images